Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OG 27/2015 modifica Legea 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: og 27/2015, legea 197/2012, asigurarea calitatii, domeniul serviciilor sociale

Regasiti mai jos Ordonanta Guvernului nr. 27/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 642 din 24 august 2015.


In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. VIII.1 din Legea nr. 182/ 2015 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. I. - Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 754 din 9 noiembrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 19. - In cadrul procesului de certificare a calitatii in domeniul serviciilor sociale, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si institutiile aflate in subordinea sa, respectiv Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati au responsabilitatea organizarii si derularii activitatilor de standardizare si de acreditare pentru serviciile sociale din domeniile de activitate pe care le coordoneaza."

2. La articolul 20 alineatul (2), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) intocmirea dosarelor de acreditare/reacreditare, inaintarea spre aprobare conducerii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a propunerii de acordare a certificatului de acreditare pentru furnizori;".

3. La articolul 20 alineatul (2), dupa litera b) se introduce o noua litera, litera b1), cu urmatorul cuprins:
"b1) intocmirea dosarelor de acreditare/reacreditare a serviciilor sociale si inaintarea, dupa caz, conducerii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati a propunerii de acordare a licentei de functionare si incadrarea in clasele de calitate pentru serviciile sociale;".

4. La articolul 20, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Institutiile aflate in subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati au obligatia de a transmite lunar listele nominale cu serviciile sociale licentiate din domeniile de activitate pe care le coordoneaza, impreuna cu copia licentelor de functionare provizorie/licentelor de functionare emise in acest sens."

5. La articolul 21, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Activitatea de evaluare in teren, prevazuta de prezenta lege, se realizeaza dupa cum urmeaza:
a) de inspectorii sociali, in cazul serviciilor sociale pentru care se solicita acreditarea/reacreditarea, potrivit art. 11 alin. (5) lit. b);
b) de o echipa constituita din inspectori sociali si personal cu experienta in domeniu din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, nominalizat in acest scop prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice sau, dupa caz, prin decizie a conducerii institutiilor mentionate, in functie de specificul serviciilor sociale pentru care se solicita incadrarea in clase de calitate, potrivit art. 14 alin. (3)."

6. Articolul 22 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 22. - Deciziile de acordare/respingere a acreditarii, a celor de incadrare in clase de calitate, precum si certificatul de acreditare si licenta de functionare se semneaza dupa cum urmeaza:
a) de catre ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice sau de persoana desemnata de acesta, pentru toate deciziile de acordare/respingere a acreditarii, precum si certificatul de acreditare;
b) de catre conducatorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, in functie de specificul serviciilor sociale, pentru deciziile de acordare/respingere a licentelor de functionare provizorie/licentelor de functionare si a celor de incadrare in clase de calitate;
c) de catre ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice sau de persoana desemnata de acesta, pentru deciziile de acordare/respingere a licentei de functionare si a celor de incadrare in clase de calitate, in cazul serviciilor care nu se incadreaza la lit. b)."

7. Articolul 25 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 25. - Pentru realizarea atributiilor de evaluare/monitorizare derulate de inspectorii sociali, echipele de inspectie se completeaza, dupa caz, cu personal de specialitate cu atributii in realizarea activitatilor de standardizare si acreditare, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati sau Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, in functie de specificul serviciilor sociale."

Art. II. - In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, impreuna cu institutiile din subordine, propune spre aprobare Guvernului modificarea corespunzatoare a Hotararii Guvernului nr. 118/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale.

Art. III. - Dosarele de acreditare ale serviciilor sociale inregistrate si nesolutionate la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se vor solutiona potrivit prevederilor legale in vigoare la data depunerii cererii de acreditare a serviciului social.

Art. IV. - Prezenta ordonanta intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2016.

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemneaza:
Ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice,
Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru dialog social,
Liviu-Marian Pop

Ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice,
Sevil Shhaideh

Bucuresti, 19 august 2015.
Nr. 27.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "OG 27/2015 modifica Legea 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016