Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Propunere de masuri fiscale: CAS progresiv in functie de varsta, reducere taxe si TVA pentru IMM-uri si reforma ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Feb. 2019
Tags: usr, reforma anaf, cas

Planul de masuri fiscale propus de USR, in cazul in care va ajunge la guvernare, prevede o serie de reforme, intre care reducerea taxelor pe munca, incurajarea investitiilor productive si reforma radicala a ANAF-ului, potrivit anuntului facut de reprezentantii Uniunii Salvati Romania, in cadru unei informari de presa.


CAS progresiv, in functie de varsta


„Vrem sa mentinem cota unica, dar sa existe un prag sub care sa nu se mai plateasca impozite. Vrem sa nu se mai impoziteze saracia. Vrem un impozit gradual, un CAS mai mic pentru tineri si impozit pe venit zero pentru salariul minim”, a declarat deputatul USR Bucuresti, Claudiu Nasui.

Ce inseamna mai exact CAS progresiv in functie de varsta? Inseamna ca tinerii care inregistreaza vebituri vor fi scutiti de plata CAS pana la varsta de 21 de ani, si vor incepe sa contribuie la pensie dupa aceasta varsta, gradual, adaugand cate 5 procente pentru fiecare an, pana se va ajunge la cota standard de 25%. 

In plus, alte beneficii sunt prevazute pentru tinerii care se relocheaza din orasele mici in unele mai mari, acestora urmand sa le fie reduse taxele cu 50% in primii trei ani. „Vrem sa ii ajutam pe cei care vor sa se mute dintr-un sat sau oras in alt oras mai mare. Cand cineva se muta din Bacau si vrea un job in Cluj sau Bucuresti, in primii trei ani trebuie sa plateasca taxe cu 50% mai mici pentru a putea sa se dezvolte. Pe termen lung, acesti oameni ajung la salarii mari pe care le poti impozita”, a explicat consilierul presedintelui USR, Andrei Caramitru.

Citeste si:

OMFP 611/2019: Contributii sociale aferente fiecarui tip de asigurat in 2019

OUG 114/2018: Facilitatile fiscale din domeniul constructiilor nu se acorda salariatilor detasati!
 

Beneficii pentru angajat


Dar planul de masuri fiscale propus de USR nu se rezuma doar la aceste masuri. Uniunea mai are o mare ambitie de care ne vorbeste deputatul USR Bucuresti, Claudiu Nasui: „Ambitia noastra este de a creste salariul cu 20% pentru toata lumea, fara sa crestem costul efectiv de salarizare”. Cum va reusi USR sa faca asta? Pe hartie planul arata cam asa: se va reduce povara fiscala medie cu cel putin 10 puncte, de la 45-50%, la 35%, ceea ce va conduce la cresteri salariale nete de aproximativ 20 de procente.
In plus, cei mai harnici dintre contribuabili vor fi scutiti de impozite si contributie. In acest context cei mai harnici fiind cei care isi iau o a doua slujba.

Si ca tot vorbim de masuri fiscale in folosul angajatului, planul de guvernare propus de USR tine cont si de romanii din diaspora, care vor beneficia de o reducere de 50%a impozitelor si contributiilor daca aleg sa se intoarca in tara pentru a lucra aici.
 

Beneficii pentru IMM-uri


Pentru IMM-uri, planul prevede reducerea de taxe pe munca si TVA in sectoarele cu evaziune ridicata si procent mare de angajati temporari. De aceste reduceri vor beneficia companiile care obtin majoritatea veniturilor din exporturi (sunt excluse exporturile intra-grup).
 

Reforma ANAF-ului


Spuneam la inceput de reforma ANAF-ului. Mai exact, Uniunea Salvati Romania anunta ca se va reduce birocratia in acest sector (prin declaratii unice de conformitate, pentru IMM-uri, pe propria raspundere), interactiunea cu statul va fi digitalizata,  iar controalele (facute de agentiile de resort) vor fi posibile doar la sesizarea de catre clienti.

Managerii si functionarii de rang mediu vor fi evaluati anual, iar salarizarea lor se va baza, in proportie de aproximativ 30%, pe bonusuri de performanta.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Propunere de masuri fiscale: CAS progresiv in functie de varsta, reducere taxe si TVA pentru IMM-uri si reforma ANAF":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016