Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anuntul ministrului de Finante: Reforma ANAF vizeaza eliminarea a mii de posturi din structura, dar si posturi de conducere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 08 Ian. 2020
Tags: reforma anaf, restructurare posturi, ministrul finantelor

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, anunta ca reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) presupune restructurarea unui numar de 150 de posturi de conducere si a altor 2000 de posturi din structura. Acestea ar fi "consecintele" informatizarii institutiei.

"In ANAF apare un departament la care tin foarte mult, un departament de statistica care este ceva pe care cam toate tarile il au. Acolo se va face, de fapt, analiza de risc. Acest lucru il vor face algoritmi si statisticieni, nu oameni care cunosc oameni si au inamici sau prieteni. Reorganizarea ANAF inseamna, in acelasi timp, eliminarea a 150 de posturi de conducere si a aproape 2.000 de posturi din structura. De asemenea, inseamna Antifrauda care trece sub Inspectia Fiscala, deci trei vicepresedinti in loc de patru. Ramane discutia despre Vama, dar si acolo vor fi schimbari. Pe de o parte, vreau sa fac economii, pentru ca odata cu informatizarea ANAF nu o sa mai am nevoie de atat de mult personal. Vreau ca, pana la jumatatea anului, ANAF sa fie informatizat. Vorbim despre casele de marcat, o chestiune asa de simpla... Sa legam casele de marcat la sistemul ANAF. Am facut tot sistemul privat sa cumpere case de marcat sofisticate, dar ANAF nu are sistemul gata. A trebuit sa prorog acest lucru, pentru ca altfel trebuia sa dau amenzi oamenilor. Trebuie sa mergem in CSAT pentru a grabi lucrurile. Obiectivul meu este sa ai maxim un control pe an, complex", a spus ministrul Florin Citu, la o emisiune TV.
 
Acesta a precizat ca informatizarea sistemului, parte din reforma ANAF,  ar “lucra fara subiectivism” si ar aduce bani la bugetul de stat. 
 
"Evaziunea fiscala este o problema despre care se vorbeste an de an. (…) Singura solutie pe care o vad de a creste veniturile la buget este informatizarea. Este cea mai onesta si cea mai simpla solutie, pentru ca nu foloseste subiectivismul uman. Ce sa fac? Sa iau armatele de la antifrauda si ANAF sa le trimit peste oameni? Mie imi trebuie un sistem care sa lucreze fara subiectivism si sa aduca bani la buget. Am doua obiective cu CSAT-ul: evaziunea fiscala este o problema de securitate nationala si in al doilea rand trebuie sa grabim procesul de informatizare. Am ramas singura tara, ultima tara. Bulgaria, Polonia, Ungaria, toti ne-au luat-o inainte in ceea ce priveste informatizarea ANAF. Suntem de rusinea Europei. Tot sectorul privat este informatizat. Cum iesi din sistemul public si te duci in privat, vezi asta", a mai aratat ministrul de Finante.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anuntul ministrului de Finante: Reforma ANAF vizeaza eliminarea a mii de posturi din structura, dar si posturi de conducere":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016