Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programul Tezaur continua: Noi emisiuni de titluri de stat. Dobanzi de pana la 5%!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Iun. 2019
Tags: titluri de stat, programul tezaur, mfp

Ministerul Finantelor Publice (MFP) anunta continuarea programului Tezaur prin noi emisiuni de titluri de stat la care pot subscrie romanii incepand cu data de 3 iunie 2019. Noile emisiuni de titluri de stat sunt destinate exclusiv populatiei si au scadenta la 1, 2, 3 si 5 ani, iar dobanzile anuale sunt de 3,5%, 4%, 4,5% si, respectiv, 5%. Aceste venituri nu sunt impozabile.

"Cei peste 33.000 de romani care au investit mai mult de 1,7 miliarde de lei in primele cinci luni ale acestui an, sunt o dovada evidenta a succesului Programului Tezaur. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finantelor Publice ofera o alternativa sigura de economisire cu dobanzi si maturitati atractive, pe care romanii o pot accesa si pe viitor", a anuntat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, citat in comunicatul remis de institutie.

Asadar, populatia poate subscrie pentru emisiuni de titluri de stat in perioada 03 – 28 iunie 2019, daca subscrierea se face prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului sau in perioada 03 – 27 iunie 2019, in cazul in care se subscrie prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban, si pana la 26 iunie 2019 pentru cele din mediul rural.

Pot participa la acest program persoanele care la data efectuarii subscrierii au implinit varsta de 18 ani, fiind eliminata plafonarea pentru sumele care pot fi investite in cadrul acestor emisiuni. Cei care vor sa anuleze sunscrierile deja efectuate au aceasta posibilitate doar in perioada de subscriere.

Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu, iar dobanda difera in functie de perioada de subscriere, plata facandu-se la termenele prevazute in prospectul de emisiune. Titlurile de stat sunt transferabile si pot fi rascumparate in avans. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor in baza documentelor legale care le atesta calitatea. 

MFP anunta ca emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe tot parcursul anului 2019, subscriere fiind, in fiecare luna, de trei saptamani, iar maturitatile vor fi stabilite in functie de interesul manifestat de investitori.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programul Tezaur continua: Noi emisiuni de titluri de stat. Dobanzi de pana la 5%!":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016