Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ziarul Financiar a inceput saptamana aceasta o campanie referitoare la modul in care vor fi gestionate cele 195 de miliarde de lei (45 mld. euro) pe care Guvernul estimeaza sa le stranga in anul 2012 la bugetul consolidat, dupa cum indica proiectul legii bugetului.
Site-ul www.zf.ro/buget-2012 va fi dedicat acestei teme, iar in fiecare zi ZF va incerca sa vada spre ce trebuie indreptati banii, care sunt sursele de risipa, cum ar trebui construit bugetul pentru a atinge un deficit zero, dar si ce spun oamenii de afaceri despre cum se cheltuie banul public in Romania.
Una dintre primele teme din cadrul campaniei bugetul in 2012 a abordat problema impozitelor si taxelor platite de angajati si de angajaori in fiecare an. Astfel, un angajat cu un salariu mediu net lunar pe economie de 1.400 de lei plateste statului, anual, contributii si taxe de 15.000 de lei, adica atat cat o jumatate de Dacia Logan.
"Un nivel mai redus al CAS si al TVA ar creste nivelul de incasari" sau "taxele pe salarii sunt prea mari, iar munca este impozitata prea mult", au spus ieri pentru ZF mai multi antreprenori romani care au comentat pe tema impozitelor si taxelor platite in fiecare an.
"Cel mai tare ne deranjeaza ca nu avem o administratie eficienta, un sistem judiciar corect, un sistem sanitar decent si, mai nou, nici un sistem de invatamant adaptat la noile cerinte ale pietei muncii", spune Marcel Barbut, proprietarul producatorului de materiale de constructii AdePlast.
Antreprenorul roman, care conduce o companie cu afaceri de 30,3 mil. euro in 2010, spune ca desi orice companie sau persoana fizica isi doreste sa plateasca un impozit sau o contributie la stat cat mai mica, problema nu este neaparat cat se plateste, ci ce se face cu acesti bani.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
"Nu trebuie sa fii un auditor senior din Big 4 ca sa realizezi pe unde si cum se scurg banii publici prin mecanisme brevetate de atatea guverne in atatia ani : firme de apartament care castiga si cand au si cand nu au concurenta, unici participanti, spargerea bugetelor in bucati mai mici pentru atribuire directa", explica si Dragos Dinu, singurul executiv roman care a dus o companie (A&D Pharma) pe bursa din Londra.
Sursa Zf.ro
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum se inregistreaza in scopuri de TVA o persoana impozabila stabilita pe teritoriul comunitar?Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 30 si 31 maiTVA si regimul fiscal al mostrelorImportul de bunuri din SUA din perspectiva TVACand descoperim operatiunile asimilate unei livrari de bunuri?Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Bolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVACe OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024Articole similare
Top subiecte pe care orice contabil trebuie sa le cunoasca in 2016Declaratia Unica 2018: Procedura de acordare a BONIFICATIILOR a fost pusa in dezbatere publicaMFP: Guvernul a aprobat Normele metodologice de aplicare a Codului fiscalReducerea CAS va avea impact negativ in urmatorii 5 aniOpANAF 3622 si noile formulare pentru impozitul pe venit si CASUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaOUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceArticole similare
Noi modificari privind procedura de sprijin in cadrul Programului de infiintare si dezvoltare incubatoare de afaceriMasuri importante propuse de CNIPMMR pentru imbunatatirea proiectelor Codului fiscal si Codului de procedura fiscalaRaportul la Legea bugetului de stat pe 2011, adoptat de comisiile de buget-finanteMaterial ANAF: Informatii referitoare la contractarea de imprumuturi din venituri din privatizareStabilirea venitului anual din activitati agricole | Noile prevederi 2013Ultimele articole
OUG 107/2024, modificat prin OUG 112/2024. Ce schimbari sunt aduse amnistiei fiscaleGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliProgramul unitatilor Trezoreriei Statului la finele anului 2023Pro rata. Ce inseamna, formula de calcul si cazuri practiceMinistrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"