Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Ziarul Financiar a inceput saptamana aceasta o campanie referitoare la modul in care vor fi gestionate cele 195 de miliarde de lei (45 mld. euro) pe care Guvernul estimeaza sa le stranga in anul 2012 la bugetul consolidat, dupa cum indica proiectul legii bugetului.
Site-ul www.zf.ro/buget-2012 va fi dedicat acestei teme, iar in fiecare zi ZF va incerca sa vada spre ce trebuie indreptati banii, care sunt sursele de risipa, cum ar trebui construit bugetul pentru a atinge un deficit zero, dar si ce spun oamenii de afaceri despre cum se cheltuie banul public in Romania.
Una dintre primele teme din cadrul campaniei bugetul in 2012 a abordat problema impozitelor si taxelor platite de angajati si de angajaori in fiecare an. Astfel, un angajat cu un salariu mediu net lunar pe economie de 1.400 de lei plateste statului, anual, contributii si taxe de 15.000 de lei, adica atat cat o jumatate de Dacia Logan.
"Un nivel mai redus al CAS si al TVA ar creste nivelul de incasari" sau "taxele pe salarii sunt prea mari, iar munca este impozitata prea mult", au spus ieri pentru ZF mai multi antreprenori romani care au comentat pe tema impozitelor si taxelor platite in fiecare an.
"Cel mai tare ne deranjeaza ca nu avem o administratie eficienta, un sistem judiciar corect, un sistem sanitar decent si, mai nou, nici un sistem de invatamant adaptat la noile cerinte ale pietei muncii", spune Marcel Barbut, proprietarul producatorului de materiale de constructii AdePlast.
Antreprenorul roman, care conduce o companie cu afaceri de 30,3 mil. euro in 2010, spune ca desi orice companie sau persoana fizica isi doreste sa plateasca un impozit sau o contributie la stat cat mai mica, problema nu este neaparat cat se plateste, ci ce se face cu acesti bani.

Cartea Verde a Contabilitatii

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
"Nu trebuie sa fii un auditor senior din Big 4 ca sa realizezi pe unde si cum se scurg banii publici prin mecanisme brevetate de atatea guverne in atatia ani : firme de apartament care castiga si cand au si cand nu au concurenta, unici participanti, spargerea bugetelor in bucati mai mici pentru atribuire directa", explica si Dragos Dinu, singurul executiv roman care a dus o companie (A&D Pharma) pe bursa din Londra.
Sursa Zf.ro

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Legislatie: modificarea si completarea Ghidului de finantare a Programului de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermalAlerta fiscalitate 8-12 decembrie 2008Codul fiscal 2008 - Capitolul IV. Impozitul pe mijloacele de transport - art. 261-265Modificari la Codul Fiscal si la Codul de procedura fiscala aprobate de GuvernGrup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAUltimele articole
5 operatiuni care NU intra in sfera TVACum faci fata cheltuielilor neprevazute: solutii financiare pentru orice situatieSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorTAXE SRL. Ce TAXE plateste un SRL in 2025Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE si Impozite implineste 30 de ani!Articole similare
Cadouri oferite salariatilor. Tratament fiscalDeclararea si plata impozitului pe profit pentru anul fiscal 2011Modificari privind impozitul pe venit si CONTRIBUTIIle sociale ce intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2024Recalcularea platilor anticipate. Ce trebuie sa retinem din noua procedura?Noutati privind Spatiul Privat Virtual. Ce declaratii puteti depune prin SPV?Ultimele articole
Salariu minim pe economie. Conditii pentru a beneficia de cei 300 lei netaxabiliPFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Facilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorFacilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025Salariati cu mai multe CIM. 4 aspecte importanteArticole similare
Noutati legislatie fiscala 5 - 9 octombrie 2009 - Monitorul OficialCE: Plata facturilor si mai multe investitii: pozitia PE privind bugetul UE pentru 2015Metoda de inregistrare in contabilitate pentru TVA aferent fondurilor structuraleOFICIAL: Continut integral al OUG privind organizarea si functionarea inspectiei economico-financiare la operatorii economiciNu aduce anul ce a adus TVA-ul de 24%Ultimele articole
OUG 107/2024, modificat prin OUG 112/2024. Ce schimbari sunt aduse amnistiei fiscaleGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliProgramul unitatilor Trezoreriei Statului la finele anului 2023Pro rata. Ce inseamna, formula de calcul si cazuri practiceMinistrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de munca
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"