Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un nou ordin publicat recent in Monitorul Oficial modifica unele reglementari referitoare la plata obligatiilor fiscale in contul unic. Doua anexe sufera astfel modificari odata cu ordinul emis de ANAF.
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 114/17.02.2014, a fost publicat OpANAF 223/2014 pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 1.294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic, ale carui principale prevederi le prezentam, in sinteza, mai jos.
In Anexa nr. 1 "Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat, care se platesc in contul unic 20.47.01.01 Venituri ale bugetului de stat - Sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire", nu se mai regaseste obligatia privind impozitul pe veniturile agricole si au fost defalcate obligatiile privind impozitul pe veniturile obtinute de nerezidenti, in functie de categoria de venituri pentru care se datoreaza impozit.
In Anexa nr. 2 "Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, care se platesc in contul unic 55.02 Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire", nu se mai regaseste "Contributia individuala de asigurari sociale de sanatate, datorata de persoanele care realizeaza venituri, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit, din activitati agricole prevazute la art. 71 lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a fost introdusa "Contributia individuala de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit.
Prevederile actului normativ aprobat se aplica pentru impozitele, taxele, contributiile si celelalte sume datorate bugetului stat, respectiv bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2014.
Sursa: DGFP Valcea
Cartea verde a contabilitatii
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Din 31 martie 2022 platile eronate ale persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent se vor returna platitorilorOUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. Prorogare termeneMFP: Guvernul a aprobat Normele metodologice de aplicare a Codului fiscalComunicat Antifrauda: Prejudiciu de peste 96 milioane de lei in domeniul comertului cu cerealeCe masuri prevede Reforma ANAF? Executarea silita va deveni proces investigativUltimele articole
Esalonare la plata obligatii fiscale. Cum pot firmele sa beneficieze si de amnistia fiscala (OUG 107/2024)Este OBLIGATORIU ca veniturile din meditatii sa fie declarate in D212Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicReminder ANAF! Veniturile obtinute din activitati de infrumusetare/intretinere corporala sunt venituri impozabileANAF ofera contribuabililor 4 tipuri de servicii electroniceArticole similare
De la 1 IANUARIE 2014, TVA la incasare devine optionalDeclararea si plata contributiilor sociale de catre persoanele fiziceCe declaratii depunem la Fisc pana la 31 IANUARIE 2014?Formular 092. Se depune obligatoriu pana la 7 februarieZoom fiscal: Conventiile de dubla impunereUltimele articole
MEEMA propune noi masuri bugetare pentru sprijinirea IMM-urilor (Proiect de OUG )Ajustarea (reducerea) TVA colectata pentru facturi neincasate. Aspecte legaleANULAREA contributiilor recalculate de ANAF, pentru aproape 5 milioane de romani! (Propunere legislativa)Numarul firmelor inregistrate in luna ianuarie 2017 a scazut cu peste 33,94 la sutaOMFP 1099/2016 reglementeaza rezidenta in Romania a persoanelor fizice. Care sunt noile formulare?Articole similare
PFA in 2023: Care sunt obligatiile fiscale si termenele de plata specifice unei persoane fizice autorizate?Avem gestiunea in Cloud: cat de repede si usor facem retururile si stornarea?Obligatii fiscale pentru pensionarii care detin intreprinderi individuale. Ce se declara in DU?Precizari privind plata in contul unic a creantelor fiscaleRecalcularea platilor anticipate la persoanele fizice autorizate PFAUltimele articole
Taxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaSAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se completeaza D100 pentru a declara impozitul retinut la sursa in cazul veniturilor din chiriiCum se declara TVA-ul de import in SAF-TOrdin de deplasare. Ce trebuie sa contina documentul pentru deplasarile in tara si in strainatateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"