Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform calculelor Centrului Independent de Studii in Economie si Drept (CISED), in acest an romanii vor munci 149 de zile pentru a asigura cheltuielile statului. Comparativ cu anul 2009, spre ...
Conform calculelor Centrului Independent de Studii in Economie si Drept (CISED), in acest an romanii vor munci 149 de zile pentru a asigura cheltuielile statului. Comparativ cu anul 2009, spre exemplu, aceasta "povara fiscala" a crescut cu aproape 2 saptamani.Romanii muncesc pentru stat din ce in ce mai mult, de la an la an. In 2006, pentru acoperirea cheltuielilor bugetare romanii au lucrat 129 de zile, in 2009 - 137 de zile, iar in 2010 - 147 de zile.
"Pe 30 mai 2011, contribuabilii romani sarbatoresc Ziua Libertatii Fiscale. Organizatiile romanesti ce promoveaza principiile pietei libere organizeaza cu aceasta ocazie o serie de manifestari, menite sa atraga atentia romanilor asupra nivelului foarte mare al taxelor pe care le platesc", se afirma intr-un comunicat al Societatii pentru Libertate Individuala (Solib).
"Cred ca multi dintre noi nu isi dau seama cat de multe taxe platesc si cat de mari sunt aceste taxe. Insa, daca le adunam, rezulta ca 149 de zile pe an - aproape 5 luni! - muncim pentru stat. Acest lucru trebuie sa se schimbe, inainte de a putea vorbi cu adevarat despre bunastare materiala si despre o economie solida", a declarat Claudiu Nasui, presedintele Solib.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Organizatiile ce promoveaza principii libertariene in Romania vor organiza o serie de manifestari in cadrul carora vor prezenta publicului cat de mult costa serviciile "gratuite" oferite de stat.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Romanii vor munci 5 luni pentru stat in 2011Ministerul Economiei va fi reformat. Sunt reduse functiile de conducere si cele de executieArticole similare
Opinia Consiliului fiscal cu privire la transferul contributiilor catre salariat din 2018Propunere de masuri fiscale: CAS progresiv in functie de varsta, reducere taxe si TVA pentru IMM-uri si reforma ANAFPresedintele solicita din nou sa se renunte la acciza pe carburantiPlata anticipata a impozitului pe profit - avantaje si dezavantajeMinisterul Economiei va fi reformat. Sunt reduse functiile de conducere si cele de executieUltimele articole
Facturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre firme Ministrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaDeclaratiile oficiale ale ministrului de Finante privind cota unica de impozitarePMP cere retrimiterea proiectului de reducere a CAS catre ParlamentCum combate UE frauda in domeniul TVA?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"