Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit unor informatii recente facute publice de Parlamentul European, 11 state din UE au in plan sa introduca taxa pe tranzactiile europene. Se doreste astfel reducerea speculatiilor financiare riscante si se are in vedere, in acelasi timp, si o contributie a bancilor la acoperirea costurilor crizei. Raportoarea Anni Podimata (S&D, Grecia) a acordat un interviu inaintea dezbaterii din plen.
Taxa pe tranzactiile financiare nu are prea mult succes in randul bancilor. Cum ne putem asigura ca acestea nu vor incerca sa evite sa o plateasca deplasandu-si activitatea in afara UE?
Nu vad de ce ne-am ingrijora ca bancile ar putea sa plece. Am incercat sa impunem taxe foarte mici pe o mare varietate de tranzactii. Am sugerat si ca orice tranzactie UE sa fie legala numai daca se plateste taxa, pentru limitarea riscului de relocare a bancilor.
Nu cred ca taxa impune costuri ridicate industriei financiare. Aceasta tinteste tranzactiile speculative periculoase care pot cauza un risc sistemic si care au accentuat criza.
Una din ideile din spatele taxei era ca banii sa fie folositi ca venit pentru finantarea UE. Care este situatia acum, cu numai 11 state participante?
Aceasta directiva nu abordeaza gestionarea veniturilor. Cu toate acestea, inca insistam ca o parte sau toate veniturile sa fie folosite la bugetul UE. In acest prim stadiu, contributiile nationale ale celor 11 state la bugetul UE ar putea fi reduse cu suma corespunzatoare din venitul provenit din taxa pe tranzactiile financiare.
Dar avem nevoie de un buget UE mai puternic si scopul ultim - cand taxa va intra in vigoare in toate statele membre - va fi ca venitul din taxa pe tranzactiile financiare sa fie trimis in bugetul UE pe langa contributiile nationale.
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Examen Consultant Fiscal 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Care este viitorul acestei taxe? Credeti ca o vor adopta si alte tari?
Este incurajator faptul ca pana si in Regatul Unit, care s-a opus puternic taxei, acum exista o dezbatere publica despre aceasta si despre cooperarea cu SUA pentru extinderea geografica a punerii in aplicare. Parlamentul a spus dintotdeauna ca aceasta taxa va produce beneficii din plin cand va fi aplicata la nivel global.
Pana acum, povara crizei a fost dusa de oamenii de rand. Parlamentul s-a angajat sa lucreze catre o redistribuire mai corecta a costurilor crizei.
Deoarece statele nu au ajuns la un acord, numai 11 tari au decis sa introduca aceasta taxa: Franta, Germania, Belgia, Austria, Slovenia, Portugalia, Grecia, Slovacia, Italia, Spania, Estonia.
Sursa: Parlamentul European
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noutati legislatie Fiscala 8-12 septembrie 2008 - Monitorul OficialAchizitie intracomunitara de soft. Inregistrare Declaratia 390Editorial - Zgarcenia si ideileCum arata analiza impozitului pe profit si a TVA-ului pe Trim. IIImpunerea veniturilor din comisioanele obtinute de nerezidenti. Ce impozite se retin?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Comisia Europeana: TAXA PE TRANZACTIILE FINANCIARE in cadrul cooperarii consolidateTAXA PE TRANZACTIILE FINANCIARE. 11 state trec la cooperarea consolidataBancile i-ar lasa pe clienti sa plateasca TAXA PE TRANZACTIILE FINANCIARECombaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la BruxellesArticole similare
Investii de 315 miliarde euro. Se deruleaza conform calendaruluiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"