Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contabilii autorizati devin mai usor experti contabili

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Feb. 2009
Tags: contabili, expert contabil

Noutate - Anul 2008 a adus cu sine cateva facilitati pentru contabilii autorizati care vor sa devina experti contabili. Actele normative care se ocupa de aceste inlesniri sunt Hotararea Guvernului ...

Noutate - Anul 2008 a adus cu sine cateva facilitati pentru contabilii autorizati care vor sa devina experti contabili.

Actele normative care se ocupa de aceste inlesniri sunt Hotararea Guvernului nr. 1.648/2008 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 227/2008 si Hotararea Consiliului Superior al Corpului Expertilor Contabili nr. 93/2008 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind efectuarea stagiului si examenul de aptitudini in vederea accesului la calitatea de expert contabil si de contabil autorizat

1. Facilitati privind examinarea
Contabilii autorizati, membri activi ai Corpului, care ulterior indeplinesc conditia de studii pentru a accede la profesia de expert contabil, sustin examenul de admitere la stagiu la disciplinele:

contabilitate;
audit;
evaluarea economica si financiara a intreprinderilor;
expertiza contabila.

Durata pentru elaborarea raspunsurilor este de 4 ore.
Asadar, spre deosebire de ceilalti, pentru a deveni experti contabili, contabilii autorizati nu vor da examen din:

fiscalitate;
drept;


doctrina si deontologia profesiei contabile.

2. Facilitati privind stagiul
In urma promovarii examenului de admitere pentru accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat se efectueaza stagiul in vederea accesului la calitatea de expert contabil si de contabil autorizat.

In situatia in care candidatul a terminat sau se afla in cursul efectuarii stagiului la categoria contabil autorizat si a promovat examenul la categoria expert contabil se recunoaste stagiul efectuat, dar nu mai mult de 3 semestre.

Prin urmare, in anul 2008 a fost marita perioada maxima de stagiu recunoscut de la 2 semestre la 3.

Important
Tot in anul 2008 s-a mai introdus o facilitate suplimentara privitoare la stagiu foarte interesanta. Astfel, contabilii autorizati, membri activi ai Corpului, cu o vechime de cel putin 2 ani, pot fi supusi unui program intensiv de practica si pot sustine examenul de aptitudini in primele 6 luni de la data promovarii examenului de admitere la stagiu pentru accesul la profesia de expert contabil.

Concluzie
Asadar, vesti bune pentru contabilii autorizati: examen mai simplu si posibilitatea unui stagiu mai scurt. Tendinta de a usura situatia contabililor autorizati este fireasca, avand in vedere, pe de o parte, ca ei au deja experienta profesionala, iar pe de alta parte, ca au mai fost examinati cu ocazia primirii in profesia de contabil autorizat.

Acte normative aplicabile:
Art. 12 lit. a), art. 121 si art. 151 din Regulamentul privind accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 227/2008 Art. 1 alin. (1) si art. 2 alin. (4) din Regulamentul privind efectuarea stagiului si examenul de aptitudini in vederea accesului la calitatea de expert contabil si de contabil autorizat, astfel cum a fost modificat de Hotararea Consiliului Superior al Corpului Expertilor Contabili nr. 93/2008.

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 26/ ianuarie 2009.

Rezultat al muncii unor profesionisti in fiscalitate ce cunosc in esenta toate posibilitatile de optimizare si minimizare a taxelor si impozitelor, Taxe si Impozite Actual va ofera solutii perfect legale ce avantajeaza vizibil bugetul dvs. Descarcati gratuit numarul pe luna noiembrie si convingeti-va!

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contabilii autorizati devin mai usor experti contabili":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016