Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Aplicarea unei taxe pentru tranzactiile financiare ar presupune, cum este de asteptat, o majorare a cheltuielilor pe care le face clientul. Chiar daca o astfel de taxa ar putea ameliora criza datoriilor suverane, ar putea fi produs si un dezechilibru pe pietele financiare din Europa. Proiectul noii taxe a fost propus de catre presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel.
Multi reprezentanti ai bancilor europene considera insa ca o astfel de masura va produce dezechilibre semnificative pe piete si va influenta in mod negativ revenirea economica. Unii oficiali romani considera ca Romania nu se va opune implementarii acestei taxe. Costurile acestei taxe ar putea fi insa suportate de catre clienti. Bancile vor cauta solutii pentru ca, odata cu introducerea noii taxe, sa nu fie micsorata marja de profit.Putine voci sunt insa cele care sustin aplicarea noii taxe. Unii analisti sunt convinsi ca aceasta masura ii va face pe investitori sa se orienteze catre tarile din afara Uniunii Europene care nu au aceasta taxa.
Asociatia Pietelor Financiare din Europa (AFME), din care fac parte cele mai mari banci din UE, estimeaza ca aceasta taxa ar duce la o crestere a costurilor pentru o mare parte din sectorul de profil si ar afecta cresterea. In paralel, Austria, Italia si Spania au anuntat ca vor sprijini initiativa de implementare a noului sistem de taxare. Marea Britanie considera ca aceasta taxa va fi viabila doar daca este introdusa la nivel mondial, deoarece daca ar fi aplicata doar in UE, pietele ar fi destabilizate.
Taxa ar putea micsora si profiturile inregistrate pe piata de capital de catre speculatori, fapt care ar duce la o anumita scadere a lichiditatii. In acelasi timp insa, ar putea fi atrase noi fonduri la bugetul de stat, printr-o taxare mai mare cu 0,1%.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Taxa pe tranzactiile financiare. 11 state trec la cooperarea consolidataComisia Europeana: Taxa pe tranzactiile financiare in cadrul cooperarii consolidateFranta accepta propunerea Germaniei de a suspenda dreptul de vot al tarilor UE cu deficit excesivBugetul UE 2014-2020 ar putea veni cu un impozit pe tranzactiile financiareMicrointreprindere si intermediere TRANZACTII FINANCIARE si servicii de consultanta. Care e regimul TVA?Ultimele articole
AmCham a criticat caracterul urgent aplicat de MFP transferului de contributiiRomania mai are 11 zile pentru a transpune o noua directiva UE privind tranzactiile comercialeReglementarea activitatii de schimb valutarMFP: discutii la Bruxelles privind importanta respectarii disciplinei fiscaleDe ce vrea Comisia Europeana sa introduca un TVA de 1%Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"