Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In data de 22 ianuarie 2013, Consiliul Ecofin a adoptat o decizie prin care autorizeaza unsprezece state membre sa treaca la cooperarea consolidata in ceea ce priveste taxa pe tranzactiile financiare (TTF).
"Am discutat despre cum sa procedam, cum sa progresam in privinta taxei pe tranzactiile financiare prin intermediul cooperarii consolidate, si nu despre continutul ori substanta vreunei astfel de taxe", a declarat, dupa reuniune, ministrul irlandez de finante, dl Michael Noonan. "Statele membre are nu doresc sa participe la taxa pe tranzactiile financiare in forma ei finala vor fi pe deplin implicate in acest proces si vor participa cu drepturi depline la discutii, astfel ca vorbim in continuare despre un proces care le va implica pe toate cele 27 de state membre."
In vara anului 2012 a reiesit cu claritate faptul ca sprijinul pentru introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare la nivelul intregii UE este insuficient. De atunci, unsprezece state membre au solicitat Comisiei sa prezinte o propunere de cooperare consolidata in ceea ce priveste TTF, in care sa specifice un domeniu de aplicare si un obiectiv pentru aceasta taxa, care sa concorde cu propunerea initiala a Comisiei. Comisia ar putea sa prezinte o noua propunere inca din februarie.
Cooperarea consolidata poate fi lansata la solicitarea unui numar de cel putin noua state membre. Cele unsprezece state membre care doresc sa introduca o taxa pe tranzactiile financiare prin intermediul cooperarii consolidate sunt: Belgia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franta, Italia, Austria, Portugalia, Slovenia si Slovacia. Orice alt stat membru se poate alatura cooperarii consolidate daca doreste acest lucru.
Propunerea initiala a Comisiei implica o cota minima armonizata de 0,1 % a taxei pentru tranzactiile cu toate tipurile de instrumente financiare, cu exceptia instrumentelor financiare derivate (o cota de 0,01 %). Obiectivul a fost ca industria financiara, despre care multi considera ca este insuficient impozitata, sa aduca o contributie echitabila la veniturile din impozite, descurajand totodata efectuarea de tranzactii care nu sporesc eficienta pietelor financiare.
Sursa: Comisia Europeana
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Cartea Verde a Contabilitatii
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Profesiile liberale in vizor. Legislatia va fi analizata pentru a identifica prevederile anticoncurentialeBeneficiarii schemei de ajutor de stat HoReCa au la dispozitie 3 zile sa verifice aplicatia STS si sa raspunda la clarificariBEI acorda asistenta tehnica pentru implementarea proiectelor euroepene cofinantate de banca in RomaniaRegimul TVA se va schimba. IMM-urile vor avea mai mult acces la piata unica si la noi oportunitati de afacereCE: Statele membre pot impune in anumite conditii restrictii la vanzarea terenurilor agricoleUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
MFP: Concluzii dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la BruxellesConcluziile MFP dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la BruxellesConcluziile MFP dupa reuniunea Consiliului informal ECOFINCombaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la BruxellesComisia Europeana: Taxa pe tranzactiile financiare in cadrul cooperarii consolidateUltimele articole
Ministerul de Finante a participat la reuniunea Consiliului ECOFINAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"