Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa pe tranzactiile financiare. 11 state trec la cooperarea consolidata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: taxa tranzactii financiare, comisia europeana, consiliul ecofin, industria financiara

In data de 22 ianuarie 2013, Consiliul Ecofin a adoptat o decizie prin care autorizeaza unsprezece state membre sa treaca la cooperarea consolidata in ceea ce priveste taxa pe tranzactiile financiare (TTF).



"Am discutat despre cum sa procedam, cum sa progresam in privinta taxei pe tranzactiile financiare prin intermediul cooperarii consolidate, si nu despre continutul ori substanta vreunei astfel de taxe", a declarat, dupa reuniune, ministrul irlandez de finante, dl Michael Noonan. "Statele membre are nu doresc sa participe la taxa pe tranzactiile financiare in forma ei finala vor fi pe deplin implicate in acest proces si vor participa cu drepturi depline la discutii, astfel ca vorbim in continuare despre un proces care le va implica pe toate cele 27 de state membre."

In vara anului 2012 a reiesit cu claritate faptul ca sprijinul pentru introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare la nivelul intregii UE este insuficient. De atunci, unsprezece state membre au solicitat Comisiei sa prezinte o propunere de cooperare consolidata in ceea ce priveste TTF, in care sa specifice un domeniu de aplicare si un obiectiv pentru aceasta taxa, care sa concorde cu propunerea initiala a Comisiei. Comisia ar putea sa prezinte o noua propunere inca din februarie.

Cooperarea consolidata poate fi lansata la solicitarea unui numar de cel putin noua state membre. Cele unsprezece state membre care doresc sa introduca o taxa pe tranzactiile financiare prin intermediul cooperarii consolidate sunt: Belgia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franta, Italia, Austria, Portugalia, Slovenia si Slovacia. Orice alt stat membru se poate alatura cooperarii consolidate daca doreste acest lucru.

Propunerea initiala a Comisiei implica o cota minima armonizata de 0,1 % a taxei pentru tranzactiile cu toate tipurile de instrumente financiare, cu exceptia instrumentelor financiare derivate (o cota de 0,01 %). Obiectivul a fost ca industria financiara, despre care multi considera ca este insuficient impozitata, sa aduca o contributie echitabila la veniturile din impozite, descurajand totodata efectuarea de tranzactii care nu sporesc eficienta pietelor financiare.

Sursa: Comisia Europeana


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa pe tranzactiile financiare. 11 state trec la cooperarea consolidata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016