keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

MFP: Rectificarea bugetara a necesitat o abatere de la Legea responsabilitatii fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 04 Aug. 2011
Tags: rectificare bugetara, legea responsabilitatii fiscale, consiliul fiscal

Rectificarea bugetara a fost posibila cu o abatere de la Legea responsabilitatii fiscale, asa cum a precizat saptamana aceasta Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice. Acest lucru s-a


Rectificarea bugetara a fost posibila cu o abatere de la Legea responsabilitatii fiscale, asa cum a precizat saptamana aceasta Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice. Acest lucru s-a produs pentru atingerea obiectivelor asumate cu Fondul Monetar International (FMI), Banca Mondiala (BM) si Comisia Europeana (CE), respectiv plata arieratelor pentru companiile de stat si alocarea de bani pentru investitii.

Astfel, Gheorghe Ialomitianu a declarat: "Noi am modificat acel articol si am facut acea abatere pentru a ne atinge obiectivele cuprinse in acordul cu FMI. Deci, am facut legal acest lucru. S-au platit arierate pentru ca altfel ce faceam? Spiritul legii responsabilitatii fiscale a fost sa nu majoram cheltuielile curente, asa cum s-a intamplat in 2008. Am modificat Legea responsabilitatii fiscale in mod legal. Am facut rectificare prin exceptare de la articolul 16 pentru plata arieratelor si pentru a continua investitiile".

In paralel, premierul Emil Boc a declarat ca modificarea articolului din Legea responsabilitatii fiscale a fost discutata si negociata cu reprezentantii CE si FMI, in vederea pregatirii bugetului pentru 2012. Aceasta derogare a fost aprobata doar pentru a se reusi ca pe viitor sa nu mai existe pierderi si pentru a se instaura ordinea in cadrul companiilor de stat.

Unele companii de stat au acumulat datorii foarte mari in ultimii 20 de ani si nu au reusit sa isi rezolve problemele care s-au agravat. Premierul a declarat ca prin derogarea facuta impreuna cu reprezentantii FMI si CE, s-a incercat eliminarea acestor arierate prin intermediul unor proceduri specifice Uniunii Europene si prin scheme de compensare care sa previna acumularea de arierate pe viitor.

"Decizia noastra este aceea de a merge pe management privat la companiile de stat si de a preveni noi datorii care pun o presiune suplimentara pe bugetul de stat. Potrivit normelor europene, orice datorie a companiilor neperformate se resimte in buzunarul cetateanului, care trebuie sa plateasca acesti bani', a mai declarat Emil Boc.

Decizia de a incalca articolul 16 din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare a fost criticata de Consiliul Fiscal care a mentionat ca aceasta derogare atrage sanctiuni explicite in conformitate cu prevederile articolului 56 alineatele 1 si 2 din aceeasi lege.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016