Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noua structura guvernamentala permite unele modificari in ce priveste Strategia fiscal-bugetara formulata de vechea guvernare, asa cum a declarat presedintele Consiliul Fiscal, Ionut Dumitru.
In conditiile in care alianta de guvernare nu mai exista, poate fi folosita clauza de exonerare, declara Ionut Dumitru, pentru Agerpres:
"Lucrurile sunt destul de clar stipulate in Legea Responsabilitatii Fiscale: Atunci cand se modifica structura guvernamentala exista o asa-numita clauza de exonerare. Adica, in momentul in care ai o alta majoritate politica, respectiv un alt Guvern, acesta poate sa spuna - ramanem in aceeasi strategie fiscal - bugetara pe care si-a asumat-o Guvernul anterior sau o schimbam. Ramane de vazut ce va decide noul Guvern. Practic, conform legii, exista posibilitatea ca politicile economice din programul de guvernare anterior sa fie schimbate".
Acesta a mentionat insa ca cele mai multe masuri de reducere a fiscalitatii din Programul de Guvernare al USL erau la stadiul de intentie:
"Ele nu erau incluse in niciun fel de proiectie bugetara. Nici pentru 2014 nu s-au bugetat reducerea CAS sau reducerea de impozit pe profitul reinvestit sau alte masuri care au fost incluse in programul de guvernare".
Acesta e de parere ca nu ne putem astepta la schimbari foarte mari in acest an, mai ales ca unele structuri tin cont de acordurile incheiate cu UE si FMI:
"Probabil vom avea o noua majoritate care ramane de vazut ce va implementa la nivel economic. Fiind an electoral, insa, probabil ca foarte multe modificari la nivel economic nu putem anticipa in 2014.
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Mai ales ca avem un acord cu FMI si Uniunea Europeana, unde anumiti parametrii sunt deja fixati. Ramane de vazut incepand cu 2015, in functie de Guvernul de atunci, ce politici economice se vor implementa. Mai degraba situatia politica de acum cred ca ridica riscuri pentru anii urmatori, date fiind incertitudinile legate de cine va forma coalitia si care va fi viziunea economica".
Acesta a mai amintit, tot pentru Agerpres, ca in ultimii ani Romania a reusit sa creasca gradul de incredere pe care il au investitorii straini in tara noastra, mai ales dupa introducerea tarii in indicele JP Morgan de titluri de stat in moneda locala.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Senatul va discuta in regim de urgenta LEGEA RESPONSABILITATII FISCALEMFP: Rectificarea bugetara a necesitat o abatere de la LEGEA RESPONSABILITATII FISCALEComunicat MFP privind rectificarea bugetara. Concluzii privind reducerea CASMinisterul Finantelor au facut cinci propuneri pentru Consiliul FiscalKelemen: Guvernul ascunde o crestere a TVAArticole similare
Serviciu prestat de o firma din afara spatiului comunitar. Declarare contract si aspecte TVAEditorial - Excelenta si ordinarieCea mai recenta scrisoare de intentie negociata cu FMI ascunde impozite noi din 2014Contributii mai mici pentru salariati. Premierul nu respinge aceasta posibilitateReducerea CAS si scutirea impozitului pe profit reinvestit se mentin ca masuriUltimele articole
Taxa de timbru verde. Pentru ce categorii de produse se aplica si studii de caz practiceTVA mai mic cu 20 la suta in 2016. O noua modificare propusa de GuvernMajorari de taxe in 2015. De ce crede Boc ca se va intampla acest lucru?Reducerea CAS va avea efecte benefice pentru RomaniaAbia numit la ASF, Victor Ciorbea s-a razganditArticole similare
Seful Statisticii recunoaste eroarea de a nu fi comunicat in tara revizuirea PIBPresedintele Consiliului Fiscal: Estimarea privind incasarile din TVA, prea optimistaBulgaria colecteaza 92% din TVA, Romania – 60%Consiliul fiscal: aviz negativ pentru extinderea cotei de TVA redus la serviciile de retransmitere a posturilor de televiziuneDe ce riscam sa nu adoptam moneda euro nici in 2019Ultimele articole
Cand logica politica bate logica economica - capcana prociclicitatii. IONUT DUMITRU, Presedinte Consiliul Fiscal si economist sef Raiffeisen BankPresedintele Consiliului Fiscal atrage atentia asupra capcanelor spre care ne indreptam odata cu noul Cod fiscalIncasarile de TVA la buget au crescut cu 20% in primele doua luni ale anuluiProiectul noului Cod fiscal. De ce trebuie sa avem grija cum va fi aplicat!Gaura neagra care trage in jos economia romaneascaArticole similare
Supraincalzirea economiei. CONSILIUL FISCAL despre substanta economica a pachetului de relaxare fiscalaTop evaziune fiscala la TVA pe coduri CAEN. Cercuri vicioase in domeniul fiscalRaport CONSILIUL FISCAL. Cum se prezinta colectarea impozitelor?Proiectul noului Cod fiscal. De ce trebuie sa avem grija cum va fi aplicat!Ioana Petrescu a facut mai multe declaratii cu privire la modificarile din Codul fiscalUltimele articole
Ministrul Finantelor: Rectificarea bugetara nu va avea loc pe 31 iulieCONSILIUL FISCAL, despre proiectul de buget 2019: Veniturile din TVA sunt supraevaluatePresedintele Consiliului Fiscal: Estimarea privind incasarile din TVA, prea optimistaScenariu mult prea optimist pentru 2018: Veniturile din TVA, supraevaluateOpinia Consiliului fiscal cu privire la transferul contributiilor catre salariat din 2018Articole similare
Proiect OPANAF privind inregistrarea in scopuri de TVA. Modificarea art. 153De ce salariile compensatorii de la Autoritatea de Supraveghere Financiara sunt inacceptabileDecizie privind organismul care colecteaza taxele artistilorIndira Crasnea (CRP): Statul ne jumuleste zicandu-ne ca ne protejeazaTermenul de declarare si plata pentru impozitul specific aferent semestrului I 2021 a fost prorogatUltimele articole
Repartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?Procedura de inregistrare a contractelor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025E-Transport: Care sunt principalele noutati aduse de OUG 129/2024Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileCum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"