Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Abia numit la ASF, Victor Ciorbea s-a razgandit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: asf, victor ciorbea, candidatura, ecaterina teodorescu, demisia, voturi, pdl

Victor Ciorbea a anuntat recent ca isi va depune candidatura pentru functia de Avocat al Poporului, notificand in acest sens Parlamentul si conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in vederea retragerii din pozitia de membru neexecutiv al Consiliului ASF.


In aceasta privinta, Victor Ciornea a declarat:

"Voi candida pentru functia de Avocat al Poporului si am notificat atat Parlamentul, cat si ASF cu privire la retragerea mea din Consiliul Autoritatii".

Plenul comun al celor doua Camere a aprobat recent numirea lui Misu Negritoiu in functia de presedinte, membru executiv al Consiliului ASF si a lui Victor Ciorbea in functia de membru neexecutiv al Consiliului ASF, informeaza Mediafax. De asemenea, sursa precizeaza ca aceste numirei in functie au fost facute pe durata ramasa a mandatului si se aplica de la 1 mai 2014.

Potrivit Mediafax, votul a fost secret, cu buletine de vot, iar parlamentarii PDL au parasit sedinta in semn de protest fata de nominalizarea lui Ciorbea. Totodata, PDL a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu aceasta numire, CC urmand sa ia in discutie sesizarea in 30 aprilie.

Victor Ciorbea a fost ales in 2012 senator in colegiul uninominal 7 din Circumscriptia electorala nr.42 Bucuresti din partea USL, el fiind membru al PNL. Ciorbea si-a anuntat, marti, demisia din Senat, dupa ce a fost ales in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Agentia de stiri aminteste faptul ca presedintele Traian Basescu a trimis, la finele lunii februarie, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, in care le cere sa demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului, precizand ca nu este justificata prelungirea unei situatii de interimat.

Parlamentul a constatat, in 20 decembrie 2013, demisia lui Anastasiu Crisu din functia de Avocat al Poporului si a decis, cu 361 de voturi "pentru" si 25 de voturi "impotriva", ca Ecaterina Teodorescu, unul dintre adjuncti, sa preia interimar conducerea acestei institutii.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, in 22 ianuarie, ca numirea Ecaterinei Teodorescu in functia de Avocat al Poporului, in urma demisiei lui Anastasiu Crisu, este constitutionala.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Abia numit la ASF, Victor Ciorbea s-a razgandit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016