Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Senatorii din Comisia pentru munca propun ca valoarea punctului de pensie sa fie stabilit, anual, prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si sa reprezinte cel putin 45 la suta din valoarea ...
Senatorii din Comisia pentru munca propun ca valoarea punctului de pensie sa fie stabilit, anual, prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si sa reprezinte cel putin 45 la suta din valoarea salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.Membrii comisiei au adoptat, cu sase voturi "pentru" si trei "impotriva", un raport de admitere, cu amendamente, la cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu Parlamentului, privind Legea sistemului unitar de pensii publice.
Senatorii au eliminat din textul legii prevederea potrivit careia in sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii, cadrele militare in activitate, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.
Membrii comisiei au adoptat, de asemenea, un amendament prin care se propune ca stagiul complet de cotizare sa ramana la 30 de ani, cum este in prezent, si nu de 35 de ani, cum se propunea prin Legea privind sistemul unitar de pensii publice.
De asemenea, stagiul minim de cotizare a fost redus la 10 ani in loc de 15 ani, cum se propunea prin actul normativ reexaminat.
Majoritatea membrilor din Comisia pentru munca au adoptat un amendament propus de senatorul PNL Minerva Boitan, care prevedea ca, potrivit legii, cuantumul pensiei anticipate se stabileste prin diminuarea cu 0,5 la suta pentru fiecare luna de anticipare, fata de 0,75 la suta cum stabilea actul normative reexaminat.
La sfarsitul dezbaterilor, membrii comisiei au discutat timp de mai multe zeci de minute in contradictoriu daca acesta comisie trebuie sa transmita plenului un raport de respingere cu amendamente sau un raport de admitere cu amendamente, in conditiile in care membrii comisiei nu au redus varsta de pensionare la femei la 63 de ani, asa cum a solicitat Presedintele in cerererea de reexaminare.
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
"In majoritate, senatorii din comisiei nu au fost de acord cu cele stipulate de domnul presedinte si au venit cu alte amendamente asupra punctului 53, care s-au rasfrant si asupra Legii pensiilor in intreg", a aratat presedintele Comisiei pentru munca, Petru Basa (PDL).
Comisia a adoptat un amendament al PSD care stabileste varsta standard de pensionare de 64 de ani pentru barbati si de 60 de ani pentru femei. Amendamentul grupului PSD a intrunit 6 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si o abtinere. Imediat dupa votul privind acest amendament, ministrul Muncii, Ioan Botis, a parasit sala de sedinta. El a declarat ca nu este de acord cu amendamentul adoptat de senatori si ca a parasit sala deoarece, din punctul sau de vedere, membrii Comisiei nu trebuie sa discute si alte articole decat cele vizate in cererea de reexaminare.
Petru Basa a a atentionat asupra faptului ca, prin amendamentele adoptate de Comisia pentru munca, legea nu mai este aplicabila, deoarece acestea "se bat cap in cap" cu restul articolelor.
Raportul comisiei urmeaza sa fie dezbatut de Senat intr-o sedinta viitoare.
Sursa: MEDIAFAX
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF modifica unele aspecte privind inregistrarea in scopuri de TVA si criteriile aferenteInscriere pe factura adresa sediului social si punctul de lucruAmortizarea rezervelor din reevaluarea mijloacelor fixe – Cheltuieli deductibile si Venituri impozabile la calculul profitului impozabilPFA-urile sunt OBLIGATE sa plateasca contributia asiguratorie de munca daca au salariatiCaz practic: Impozitarea pe veniturile microintreprinderilor de la 1 februarie 2013Ultimele articole
Distrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?Controale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVARepartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025TOATE modificarile aduse LEGIi contabilitatii prin OUG 138/2024Articole similare
Despagubiri primite. Ce tratament privind TVA-ul se aplica?Bon valoric nr. 3MFP: Incasarile din TVA si accize, sub tinta asumata de guvernO parte din contributia la Sanatate poate fi redirectionata in sectorul privatAchitarea arieratelor inregistrate de unele unitati administrativ-teritoriale si institutii publiceUltimele articole
Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025NOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024PFA cu activitate inceputa in cursul anului. Datoreaza CAS si CASS?Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024OUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"