Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Decizia Comisiei de munca privind punctul de pensie si stagiul complet de cotizare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Oct. 2010
Tags: legi, asigurari

Senatorii din Comisia pentru munca propun ca valoarea punctului de pensie sa fie stabilit, anual, prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si sa reprezinte cel putin 45 la suta din valoarea ...

Senatorii din Comisia pentru munca propun ca valoarea punctului de pensie sa fie stabilit, anual, prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si sa reprezinte cel putin 45 la suta din valoarea salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Membrii comisiei au adoptat, cu sase voturi "pentru" si trei "impotriva", un raport de admitere, cu amendamente, la cererea de reexaminare transmisa de presedintele Traian Basescu Parlamentului, privind Legea sistemului unitar de pensii publice.
Senatorii au eliminat din textul legii prevederea potrivit careia in sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii, cadrele militare in activitate, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.

Membrii comisiei au adoptat, de asemenea, un amendament prin care se propune ca stagiul complet de cotizare sa ramana la 30 de ani, cum este in prezent, si nu de 35 de ani, cum se propunea prin Legea privind sistemul unitar de pensii publice.

De asemenea, stagiul minim de cotizare a fost redus la 10 ani in loc de 15 ani, cum se propunea prin actul normativ reexaminat.

Majoritatea membrilor din Comisia pentru munca au adoptat un amendament propus de senatorul PNL Minerva Boitan, care prevedea ca, potrivit legii, cuantumul pensiei anticipate se stabileste prin diminuarea cu 0,5 la suta pentru fiecare luna de anticipare, fata de 0,75 la suta cum stabilea actul normative reexaminat.

La sfarsitul dezbaterilor, membrii comisiei au discutat timp de mai multe zeci de minute in contradictoriu daca acesta comisie trebuie sa transmita plenului un raport de respingere cu amendamente sau un raport de admitere cu amendamente, in conditiile in care membrii comisiei nu au redus varsta de pensionare la femei la 63 de ani, asa cum a solicitat Presedintele in cerererea de reexaminare.

"In majoritate, senatorii din comisiei nu au fost de acord cu cele stipulate de domnul presedinte si au venit cu alte amendamente asupra punctului 53, care s-au rasfrant si asupra Legii pensiilor in intreg", a aratat presedintele Comisiei pentru munca, Petru Basa (PDL).

Comisia a adoptat un amendament al PSD care stabileste varsta standard de pensionare de 64 de ani pentru barbati si de 60 de ani pentru femei. Amendamentul grupului PSD a intrunit 6 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si o abtinere. Imediat dupa votul privind acest amendament, ministrul Muncii, Ioan Botis, a parasit sala de sedinta. El a declarat ca nu este de acord cu amendamentul adoptat de senatori si ca a parasit sala deoarece, din punctul sau de vedere, membrii Comisiei nu trebuie sa discute si alte articole decat cele vizate in cererea de reexaminare.

Petru Basa a a atentionat asupra faptului ca, prin amendamentele adoptate de Comisia pentru munca, legea nu mai este aplicabila, deoarece acestea "se bat cap in cap" cu restul articolelor.

Raportul comisiei urmeaza sa fie dezbatut de Senat intr-o sedinta viitoare.

Sursa: MEDIAFAX

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016