Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Proiect normativ pentru o noua Procedura de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 09 Iul. 2012 Exclusiv
Tags: tva 2012, anaf, codul fiscal 2012, modificare, taxa, valoarea adaugata

Pe websiteul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislatie/ Transparenta decizionala, a fost publicat Proiectul de ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 1.967/2011 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si pentru aprobarea modelului si continutului unui formular.

Potrivit prevederilor legale in vigoare, persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA la infiintare, inainte de realizarea de operatiuni, indiferent de cifra de afaceri declarata, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul Fiscal , sau ulterior, daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire, dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa, conform art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul Fiscal, sunt inregistrate, prin decizia organului fiscal, daca aceste persoane indeplinesc criteriile prevazute prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA, cu modificarile ulterioare.

Pentru aprobarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Codul Fiscal si pentru aprobarea modelului formularului de Decizie privind inregistrarea in scopuri de TVA, a fost aprobat Ordinului presedintelui ANAF nr. 1.967/2011.

La data aprobarii acestui act normativ, potrivit Normelor metodologice de aplicare a titlului VI din Codul Fiscal , inregistrarea in scopuri de TVA se considera valabila incepând cu prima zi a lunii urmatoare celei in care i s-a comunicat persoanei impozabile decizia de aprobare a inregistrarii, in cazul persoanelor care solicitau inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul Fiscal .

Prin modificarile aduse Normelor metodologice de aplicare a titlului VI din Codul Fiscal cu privire la momentul de la care se considera valabila inregistrarea in scopuri de TVA, s-a prevazut ca inregistrarea in scopuri de TVA se considera valabila incepând cu data comunicarii deciziei de aprobare a inregistrarii de catre organele fiscale, pentru toate persoanele impozabile care solicita inregistrarea potrivit art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Codul Fiscal .

Astfel, este necesara modificarea prevederilor privind valabilitatea inregistrarii in scopuri de TVA din Ordinul presedintelui ANAF nr. 1.967/2011, precum si a modelului de decizie aprobat prin acest ordin.

Proiectul de act normativ este insotit de o anexa si referatul de aprobare
Ghidul practic al contabilitatii in 2020
Ghidul practic al contabilitatii in 2020

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detaliiEventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectul de act normativ mai sus mentionat pot fi transmise in scris la Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003 ":

- prin scrisori, la adresa: ANAF – Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Proiect normativ pentru o noua Procedura de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016