Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie! Salariul minim ar putea creste in functie de studiile absolvite (Proiect de Lege)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: salariu minim, coeficienti de salarizare

Parlamentul a votat miercuri Proiectul de Lege care stabileste indicatorii minimali de ierarhizare pentru salariul angajatilor din economie, in functie de nivelul de calificare.

Legea prevede majorarea salariilor minime in functie de studiile superioare absolvite, prin noi indicatori de ierarhizare. In acest fel se va asigura echilibrul sistemului de salarizare intre sectorul bugetar si mediul economic concurential, pentru sectoarele pentru care nu au fost incheiate contracte colective de munca aplicabile la nivelul intregului sector de activitate.
 
Cuantumul salariului se stabileste prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, stabilit prin hotarare a Guvernului.
 
Astfel, muncitorii necalificati vor avea un coeficient de 1, salariul minim pe economie, in timp ce pentru persoanele care au absolvit o facultate coeficientul poate creste pana la 2,8( in cazul studiilor superioare de lunga durata cu doctorat).
 
Conform documentului, legea garanteaza dreptul tuturor salariatilor la plata unui salariu de baza minim. 
 
Mai mult decat atat, “coeficientii minimali de ierarhizare sunt aplicabili pentru toate categoriile de salariati incadrati pe functii pentru care este obligatoriu un nivel de calificare potrivit”.
 

Atentie! Legea a fost aprobata cu 212 voturi pentru si 84 impotriva de Camera Deputatilor. Totusi, pentru a intra in vigoare trebuie sa fie promulgata de Presedintele Romaniei.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie! Salariul minim ar putea creste in functie de studiile absolvite (Proiect de Lege)":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016