Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Angajatorii sunt obligati sa transmita in Revisal noile salarii in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 07 Ian. 2022
Angajatorii sunt obligati sa transmita in Revisal noile salarii in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii
Tags: salariu minim brut pe tara, transmitere date revisal, modificare salariu minim brut pe tara

Inspectoratul Teritorial de Munca Arad reaminteste angajatorilor, printr-un comunicat de presa, ca salariul minim brut pe tara a crescut de la inceputul acestui an si in acest context au obligatia de a transmite noile salarii in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii.

Incepand cu 1 ianuarie 2022 a intrat in vigoare Hotararea Guvernului nr. 1071 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Actul normativ stabileste salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167,33 ore pe luna, reprezentand 15,239 lei / ora.

Tot cu acesta data, sunt aplicabile si dispozitiile art.V din OUG nr. 142 / 2021 care modifica Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii in ceea ce priveste perioada in care un salariat poate fi platit cu salariul de baza minim brut pe tara.

Astfel, pentru un nou angajat, salariul de baza minim brut garantat in plata poate fi mentinut pentru o perioada de maxim 24 de luni calculate de la momentul incheierii contractului individual de munca.

Noile prevederi se aplica si angajatilor care au incheiate contracte individuale de munca si sunt deja platiti la data de 1 ianuarie 2022 cu salariul de baza minim pe tara garantat in plata, pentru acestia perioada de maxim 24 de luni va fi calculata incepand cu data de 1 ianuarie 2022.

Institutia reaminteste angajatorilor, ca au obligatia de a transmite informatiile privind noile salarii in Registrul de Evidenta al Salariatilor – REVISAL, in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii.

De asemenea trebuie avut mereu in vedere, ca fapta persoanei care in mod repetat stabile?te salarii sub nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda penal.


Sursa: ITM
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Angajatorii sunt obligati sa transmita in Revisal noile salarii in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016