Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a hotarat, miercuri, ca CAR-urilor sa nu li se aplice prevederile OUG 50, cu exceptia clauzelor privind transparenta creditarii, amedament sustinut de ...
Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a hotarat, miercuri, ca CAR-urilor sa nu li se aplice prevederile OUG 50, cu exceptia clauzelor privind transparenta creditarii, amedament sustinut de catre presedintele comisiei, Viorel Stefan (PSD).
Stefan a sustinut ca nu poate fi aplicat acelasi tratament atat pentru creditele de consum, acordate de catre banci, cat si pentru creditele de intrajutorare de catre organizatiile non-profit. "Mi se pare excesiv si irational ca intrajutorarea de catre organizatiile non-profit cum ar fi Casele de Ajutor Reciproc ale pensionarilor sa aiba acelasi regim cu un credit de consum acordat de banca . Aici este vorba de banii pe care un batran ii imprumuta pentru inmormantare, nu de un credit pentru consum", a spus deputatul PSD Viorel Stefan in cadrul discutiilor din comisie .
Amendamentul social-democratului a obtinut acceptul atat al comisiei, cat si al vicepresedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Samuel Calota. Acesta din urma a spus ca este necesar sa fie aplicate totusi prevederile referitoare la transparenta contractelor de creditare, punct de vedere ce a fost adoptat prin vot de catre membrii comisiei.
Un alt amendament aprobat a fost cel prin care li se interzice bancilor utilizarea unor termeni tehnici, in alta limba decat cea romana, fara ca acesti termeni sa poata fi explicati clientilor. Deputatul PDL Mihaela Sandru si Samuel Calota au apreciat ca termenii in limbi straine ar trebui eliminati din contractele de creditare. "Sunt termeni care nu sunt la indemana consumatorilor, ci doar a specialistilor", a spus Calota. In schimb, Radu Gratian Ghetea, presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor a spus ca traducerea termenilor ar putea crea confuzii si mai mari decat sa reuseasca sa expliciteze clientilor continutul unor expresii standard in terminologia bancara.
Finalmente, deputatul Eugen Nicolaescu (PNL) a propus o varianta de compromis prin care bancile pot folosi terminologia standard, dar vor fi obligate sa explice in scris, la cererea clientului, termenii pe care acesta nu i-a inteles, fara costuri in plus din partea clientilor. "Cred ca poate fi o forma de presiune asupra bancilor atunci cand fac ofertele", a spus Nicolaescu.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Presedintele ANPC: Parlamentul nu va modifica ordonanta privind creditele populatieiComunicat de presa - ANPC: Ref. Contractele de creditNumarul clientilor nemultumiti ai bancilor organizati in grupuri pe internet a trecut de 12.000. Detalii aiciDenuntarea clauzelor abuzive din contracte ar putea fi amanataBasescu: Nu avem termen pentru promulgarea ordonantei 50. Vezi aici declaratiile presedinteluiUltimele articole
Vezi aici care sunt preconditiile pentru urmatoarea transa FMIBasescu, la inceputul intalnirii cu FMI: Guvernul a gasit solutii noi pentru diminuarea deficituluiCat va costa daca dati banca in judecataFormulare standard pentru noile contracte de creditArticole similare
Nou proiect de ordin ANAF privind procedura de inregistrare fiscala pentru unii contribuabiliSeminarul de Fiscalitate si Contabilitate. 5 motive sa participati!Impozitul pe constructii speciale se reduce din 2015A cincea editie din 2024 de titluri de stat TEZAUR are dobanzi neimpozabile de pana la 6,85% pe an Buletin informativ ANAF: 2 noutati fiscale importante, publicate in Monitor la final de ianuarie 2024Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiTOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024Situatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicNOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024E-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FINANTEAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"