Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inrolarea in PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01 martie 2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 29 Dec. 2021 Exclusiv
Inrolarea in PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01 martie 2022
Tags: patrimven, inrolarea in patrimven

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Calarasi supune atentiei autoritatilor publice, institutiilor publice sau de interes public dispozitiile art. 69 alin (11 ) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu completarile si modificarile ulterioare, (introdus prin OG nr. 11/2021) conform caruia inrolarea in sistemul informatic PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01.03.2022.

Accesul la aceste servicii se face numai dupa depunerea formularului protocolului de aderare (PASS) reglementat de Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 2632/2016 (disponibil pe siteul  ww.anaf.ro) pentru dezvoltarea serviciilor Ministerului Finantelor Publice puse la dispozitia autoritatilor si institutiilor publice prin sistemul informatic propriu si aprobarea accesului la serviciile disponibile in cadrul sistemului informatic PatrimVen.

Pentru inrolarea administratorilor de interoperativitate este necesara prezenta acestora, o singura data, la un ghiseu teritorial al ANAF pentru inregistrarea cu un minim de documente, respectiv cartea de identitatea persoanei in original, fisierul de export al certificatului digital calificat detinut de persoana pe supot electronic, cererea de numire sau revocare administrator de interoperabilitate, pentru gestionarea drepturilor de acces ale utilizatorilor din partea autortitatii/institutiei publice semnata si stampilata de reprezentantul legal al acesteia.

Utilizarea sistemului informatic PatrimVen de catre autoritati si institutii publice sau de interes public conduce la o eficientizare a activitatilor institutionale, precum si la o imbunatatire a activitatilor de administrare si vine in sprijinul cetatenilor care nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la sediul organului fiscal, in special in conditiile epidemiologice date de raspandirea noului coronavirus, pentru obtinerea documentelor/adeverintelor de venit necesare si depunerea lor la Primaria de domiciliu/ unitati scolare, dupa caz.

Informatii suplimentare se pot obtine:

- prin Formularul Unic de Contact: https://www.anaf.ro/asistpublic/;
- telefonic, apeland Call Center-ul ANAF, la nr. 031.403.91.60 ;
- telefonic, la numerele de telefon aferente unitatilor fiscale ;
- la sediile unitatilor fiscale, in cadrul structurilor de asistenta pentru contribuabili.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inrolarea in PatrimVen va deveni obligatorie incepand cu 01 martie 2022":
Rating:

Nota: 4.93 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016