Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


In virtutea rolului activ al organului fiscal, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Galati aduce la cunostinta contribuabililor modalitatile prin care se poate solicita certificatul de cazier fiscal, respectiv:
Solicitarea se transmite din Spatiul Privat Virtual al titularului, prin accesarea Sectiunii Solicitari / Eliberare documente / Certificat de cazier fiscal, selectarea CIF/CUI/CNP-ului si mentionarea motivului solicitarii.
Cazierul fiscal se primeste in Sectiunea Mesaje din SPV, in format PDF, semnat cu semnatura electronica a Ministerului Finantelor/ANAF.
Pentru inregistrarea in Spatiul Privat Virtual se acceseaza site-ul www.anaf.ro, sectiunea SPV- Spatiul Privat Virtual / inregistrare in Spatiul Privat Virtual si se completeaza un formular web securizat.
Institutia precizeaza ca persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) si intreprinderi familiale (IF) sunt obligate sa solicite certificatul de cazier fiscal prin SPATIUL PRIVAT VIRTUAL –SPV). (Temei legal: art. 79 alin. (11) si (12) din Legea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala).

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Informatiile privind cazierul fiscal sunt disponibile pentru institutiile publice prin utilizarea sistemului informatic PATRIMVEN.
(4) Ori de cate ori o institutie sau autoritate publica trebuie sa solutioneze o cerere a unei persoane fizice sau juridice, iar pentru solutionarea cererii legislatia specifica prevede prezentarea unui certificat de atestare fiscala, a unei adeverinte de venit sau a unui alt document cu privire la situatia fiscala a persoanei in cauza, institutia sau autoritatea publica are obligatia sa solicite certificatul de atestare fiscala, adeverinta de venit sau documentul respectiv de la organul fiscal competent. In acest caz, persoana fizica sau juridica NU mai are obligatia depunerii certificatului, adeverintei sau documentului.
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cazierul fiscal: Prevederi OG 39 explicate prin comparatie cu noutatile aduse de OANAF 2594/2015Cum pot accesa persoanele fizice si juridice serviciul de programari online la ANAFMFP: Noul CAZIER FISCALFirmele pot primi din oficiu a codului de TVA anulat. In ce conditii scapa de criteriile ANAF!Noutati privind cazierul fiscal. A fost publicat Ordinul nr. 2594/2015Ultimele articole
Serviciul Programari online ANAF. Ce recomanda institutia contribuabililorServiciul PROGRAMARI ONLINE pus la dispozitie de ANAFAdeverinta de venit, cazierul fiscal si certificatul de atestare fiscala pot fi obtinute fara deplasare la ANAFANAF ofera contribuabililor 4 tipuri de servicii electroniceCe metode au la dispozitie contribuabilii pentru a depune, solicita sau elibera documente fiscale onlineArticole similare
Firmele care au optat pentru plata defalcata a TVA vor aplica sistemul ForexebugRegistrul fiscal 2023: Daca firmele schimba vectorul fiscal sunt obligate sa achizitioneze un nou document?Emiterea si transmiterea electronica a facturilorCe pasi urmam pentru reinnoirea certificatului digitalCum a fost modificat Ordinul 2021/2021 prin Ordinul 371/2024. Tabel comparativUltimele articole
Formularul 168 se depune la fisc pana pe 31 martie 2023 pentru contractele de locatiune incheiate din 1 ianuarieIn atentia contribuabililor! Aplicarea stampilei pe inscrisuri este voluntara, NU obligatoriePreturile de vanzare cu amanuntul NU vor mai fi declarate pe suport hartie. Va fi modificat titlul VIII din Legea 227/2015Noutati fiscale: Ordinul nr. 588/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 300Ordinul ANAF 2727/2015 reglementeaza Declaratiile 402 si 403Articole similare
Se aplica amenzi pentru inregistrarea facturii in E-Factura cu o data ANTERIOARA primirii prin SPV?Declaratia 230 in 2023: Formularul poate fi depus pana pe 23 MAI. Ce metode au la dispozitie contribuabilii?Declaratia Unica: Cum se completeaza formularul pentru veniturile din activitati independente in 2023?Stabilirea rezidentei fiscale: Ce OBLIGATII declarative au contribuabiliiSe apropie termenul limita pentru depunerea Declaratiei Unice in 2021! Tu ai aceasta obligatie?Ultimele articole
E-TVA. Cum sa corelezi exigibilitatea TVA cu datele din Decontul precompletat e-TVAE-Factura. Cum trebuie sa procedeze contribuabilii cand facturile NU sunt vizibile in SPVNeclaritati ale contribuabililor privind sistemul e-TVA. Exemple utileE-Factura in 2025: Facturile de penalitati se transmit sau nu in sistemul E-FacturaEmitere bon fiscal catre persoane fizice. Este obligatorie si factura?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"