Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cazierul fiscal poate fi solicitat de contribuabili si in mod electronic, prin SPV

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 28 Iun. 2022
Cazierul fiscal poate fi solicitat de contribuabili si in mod electronic, prin SPV
Tags: cazier fiscal, documente electronice, spv

In virtutea rolului activ al organului fiscal, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Galati aduce la cunostinta contribuabililor modalitatile prin care se poate solicita certificatul de cazier fiscal, respectiv:

-Prin intermediul serviciului SPATIUL PRIVAT VIRTUAL (SPV), de catre contribuabilii inregistrati in SPV;
-La sediile organelor fiscale.

Solicitarea se transmite din Spatiul Privat Virtual al titularului, prin accesarea Sectiunii Solicitari / Eliberare documente / Certificat de cazier fiscal, selectarea CIF/CUI/CNP-ului si mentionarea motivului solicitarii.

Cazierul fiscal se primeste in Sectiunea Mesaje din SPV, in format PDF, semnat cu semnatura electronica a Ministerului Finantelor/ANAF.
Pentru verificarea autenticitatii cazierului fiscal transmis prin intermediul Spatiului Privat Virtual este disponibil pe site-ul ANAF, in sectiunea Servicii Online, serviciul Verificare documente electronice eliberate in Spatiul Privat Virtual.

Pentru inregistrarea in Spatiul Privat Virtual se acceseaza site-ul www.anaf.ro, sectiunea SPV- Spatiul Privat Virtual / inregistrare in Spatiul Privat Virtual si se completeaza un formular web securizat.

Institutia precizeaza ca persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) si intreprinderi familiale (IF) sunt obligate sa solicite certificatul de cazier fiscal prin SPATIUL PRIVAT VIRTUAL –SPV). (Temei legal: art. 79 alin. (11) si (12) din Legea 207/2015 privind Codul de Procedura Fiscala).

Informatiile privind cazierul fiscal sunt disponibile pentru institutiile publice prin utilizarea sistemului informatic PATRIMVEN.
Potrivit art. 69 alin. (4) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare:

(4) Ori de cate ori o institutie sau autoritate publica trebuie sa solutioneze o cerere a unei persoane fizice sau juridice, iar pentru solutionarea cererii legislatia specifica prevede prezentarea unui certificat de atestare fiscala, a unei adeverinte de venit sau a unui alt document cu privire la situatia fiscala a persoanei in cauza, institutia sau autoritatea publica are obligatia sa solicite certificatul de atestare fiscala, adeverinta de venit sau documentul respectiv de la organul fiscal competent. In acest caz, persoana fizica sau juridica NU mai are obligatia depunerii certificatului, adeverintei sau documentului.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cazierul fiscal poate fi solicitat de contribuabili si in mod electronic, prin SPV":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016