Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

RO e-Factura: Cum pot firmele sa renunte la inscrierea in sistem?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Oct. 2022
RO e-Factura: Cum pot firmele sa renunte la inscrierea in sistem?
Tags: ro e-factura, iesire din sistemul ro e-factura, declaratia 084

O firma avand ca obiect de activitate fabricarea de usi si ferestre din PVC, nu este obligata sa se inscrie in Registrul RO e-factura. Verificand registrul RO e-factura firma apare inregistrata incepand cu data de 1 septembrie. Persoana care reprezinta firma in SPV nu a depus niciodata Declaratia 084. Am depus sesizare tot prin SPV catre ANAF dar ei sustin ca s-a solicitat inscrierea prin intermediul SPV dar nu au nici o dovada scrisa. Cum se poate proceda in aceasta situatie?

Potrivit Instructiunilor de completare a formularului (084) Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura/ renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura (anexa 3 la Ordinul 1.713/2021):

Sectiunea IV Renuntare la cererea privind inregistrarea in Registrul operatorilor care au optat pentru utilizarea sistemului national privind factura electronica (Registrul RO e-Factura) se bifeaza de catre operatorii economici care au solicitat inregistrarea in Registrul RO e-Factura in vederea utilizarii sistemului national privind factura electronica RO eFactura in relatiile comerciale cu alti operatori economici (B2B), in conformitate cu prevederile art. 10 alin. (2) din ordonanta de urgenta, si care, pana la data inscrierii in acest registru, respectiv pana la data de 1 a lunii urmatoare transmiterii cererii privind inregistrarea, renunta la inregistrarea in registru.

In baza acestei prevederi, consider ca nu va mai puteti retrage din sistem (probabil ati apasat din greseala butonul din spv prin care se solicita inregistrarea), insa faptul ca sunteti inscrisi in registru nu va influenteaza in niciun fel.

Singurul lucru este ca prin SPV puteti primi facturi electronice.

Inscrierea in registru nu va obliga sa transmiteti toate facturile emise (veti transmite doar facturile care contin produse cu risc fiscal, daca exista sau facturile emise catre institutii publice).



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "RO e-Factura: Cum pot firmele sa renunte la inscrierea in sistem?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016