Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Basescu: Nu avem termen pentru promulgarea ordonantei 50. Vezi aici declaratiile presedintelui

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Nov. 2010
Tags: ordonanta 50, declaratii, fiscalitatea

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca nu exista un termen de la reprezentantii FMI in ceea ce priveste promulgarea ordonantei 50, privind creditele populatiei.Declaratiile ...

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca nu exista un termen de la reprezentantii FMI in ceea ce priveste promulgarea ordonantei 50, privind creditele populatiei.

Declaratiile presedintelui de la TVR:

- Avem un deficit al fondului de pensii de 3,6 miliarde de euro, iar acum a aparut deficitul la sanatate. Cele de la fondul de salarii sa speram ca le reglam.

- Cred ca este important sa constatam ca am iesit din perioada de instabilitate. Inca suntem credibili pe piata si perspectiva anului 2011 este de redresare, atat economica, cat si sociala. Evaluarile de crestere de 1,5% nu vor genera locuri de munca in plus. In mod cert anul 2011 va fi de reluare a cresterii economice.

- De la ianurie la septembrie reducerea de personal este de 27.000.
- Este extrem de important cum se va indeplini procesul de restructurare. Daca va fi o restructurare corecta, procentul va fi mai mare. Orice este posibil in interiorul celor 39 de miliarde.

- Cine si-a batut joc de restructurare s-ar putea sa constate ca are o cota din TVA mult mai mica decât si-ar fi dorit.

- Pe tot anul 2011, pe salarii putem cheltui 39 de miliarde.

- Vom gasi solutii sa continuam investitiile. Este vorba de banii de la Banca Mondiala si de la Banca Europeana de Investitii. Banii nu se puteau cheltui pana acum pentru ca se dadeau in trimestrul 4. Acum se vor da in trimestrul 1.

- In ceea ce priveste legea bugetului, presedintele a declarat ca vrea sa o vada trecuta de Parlament.

- Daca motiunea nu trece, eu nu pot sa schimb Guvernul. Povestile astea ca eu sa ii spun lui Boc sa demisioneze ar fi primul motiv de demarare pe buna dreptate a procesului de suspendare a presedintelui.

- Pentru mine marea problema este sa am in fata un prim minstru care vine cu un program in conformitate cu FMI si Banca Mondiala.

- Ce incredere sa imi inspire un sef de partid care azi declara ca nu merge la Cotroceni decat pentru negocieri, pentru ca altfel nu are incredere in presedinte. Astfel de abordari sunt imature, lipsite de responsabilitate.

- Daca motiunea de cenzura trece, trebuie sa existe un prim ministru care sa imi dea garantia ca face ce trebuie pentru ca România sa se consolideze macroeconomic.

- Va asigur ca daca in actualul partid aflat la guvernare nu gasesc un limbaj comun pentru realizarea proceselor de reforma, sa se duca mâine in opozitie. Nu ma intereseaza o majoritate care sa spuna ca a votat din greseala. O asemenea majoritate este toxica pentru tara.

- Intrebat daca nu ar trebui sa caute, ca presedinte, in conditiile in care actuala majoritate nu ar functiona, o noua majoritate, Basescu a raspuns: "Da, dati-mi-o si o aduc la guvernare, cu o singura conditie: sa respecte prioritatile reale ale Romaniei, nu cu demagogie".

- Jobul de opozitie nu este sa te opui si interesului national. Aste e opozitie irationala.

- Referitor la modul in care se dau voturile in Parlament, presedintele a declarat: Faptul ca am ajuns la nivelul la care de multe ori legile se voteaza fara cvorum, fara majoritate, in necunostinta de cauza, m-au facut sa cred ca este nevoie ca Parlamentul sa isi revizuiasca propriul regulament. Cand stii ca te vede toata presa te gândesti de 10 ori si ai responsabilitatea actiunii tale parlamentare.

- Politicienii trebuie sa aiba in primul rând responsabilitate.
- Intrebat in legatura cu declaratii din rândul parlamentarilor PDL care ar conditiona votarea bugetului de "anumite alocari", Basescu a spus ca nu a auzit asa ceva. "Si daca va fi cazul vom discuta", a completat presedintele, mentionand ca prefera sa nu ia in considerare atitudini individuale, ci de partid.

- Interesul national este sa garantam stabilitatea sistemului fiscal românesc.
- Una dintre observatiile facute si care ne face foarte mult rau este ca nu exista certitudinea respectarii angajamentelor politice.

- Traian Basescu a declarat ca este nevoie de responsabilitatea parlamentarilor pentru ca legile pensiilor, salarizarii si bugetului pe 2011, in caz contrar România iesind din acordul cu FMI.

- Alt subiect de mare interes pentru maine este faptul ca sedintele Camerei Deputatilor nu se mai tin de aproape o luna.

- Basescu a spus ca perspectiva legata de anul 2011 este de redresare economica si sociala.

- Presedintele Basescu a spus ca Adriean Videanu, "care era exponentul acestui nou plan de reducere a fiscalitatii", a venit la el cu un proiect in acest sens.

- Daca vrem sa ramanem in populism, facem salariul minim 900 de lei, facem munca la negru sa infloreasca.

- Eu suspectez ca multe dintre sindicate sunt in intelegere cu angajatorii care lucreaza la negru.

- Sunt de acord cu reducerea contributiilor pe munca si voi sustine acest proces imediat ce se flexibilizeaza Codul Muncii.

- Nu cred in proiecte care spun "Daca vreti sa nu mai furam statul reduceti fiscalitatea". Dar in acelasi timp toti vor sanatate mai buna, politia sa aiba oameni suficienti, scolile trebuie sa le platim, spitalele trebuie sa le asiguram ce le trebuie. E o contradictie. Nu se poate.

- Toti spuneau "reduceti fiscalitatea si ne vom plati datoriile la stat". A venit criza si n-au mai platit.

- In legatura cu "gafa" facuta de parlamentarii puterii la votarea celor doua legi, Basescu a raspuns: O sa o indrept eu. Legile au venit la mine sambata pentru promulgare, mâine ma voi opri asupra lor in cadrul consultarilor.
- Intrebat daca crede ca Guvernul are ca alternativa asumarea raspunderii pe Legea salarizarii, presedintele a raspuns: "Nu va avea ce sa faca".

- Basescu a declarat ca va promulga legea privind contractele de credit pentru consumatori daca OUG 50/2010 va fi modificata in Parlament in sensul limitarii atributiilor ANPC asupra bancilor, dar si referitor la relatia client-banca.
- Cei care au luat credite trebuie sa ramburseze banii, iar noi ca stat avem obligatia sa avem grija ca oamenii sa nu fie nedreptatiti de banci.

- Avem trei lucruri pe care trebuie sa le realizam ca si conditionalitati: legea pensiilor, legea salarizarii si bugetul de stat aprobat.

Sursa: MEDIAFAX

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Basescu: Nu avem termen pentru promulgarea ordonantei 50. Vezi aici declaratiile presedintelui":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016