Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sanctiunile care se pot ivi in cazul Declaratiei recapitulative 390 VIES

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: declaratia recapitulativa 390, declaratia vies, og nr30/2011

Mai multe sanctiuni pot fi aplicate in cazul nedepunerii sau depunerii incorecte a Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare 390 VIES. Astfel, nedepunerea pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare lunii calendaristice in care ia nastere exigibilitatea TVA a declaratiilor recapitulative, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei.

De asemenea, depunerea de declaratii recapitulative incorecte ori incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.

In schimb, nu vor fi sanctionate contraventional urmatoarele categorii:

- persoanele care corecteaza declaratia recapitulativa pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative, daca fapta de mai sus nu a fost constatata de organul fiscal
anterior corectarii;

- persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

In cazul aplicarii sanctiunii amenzii, contravenientul are posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, agentul constatator facand mentiune despre aceasta
posibilitate in procesul-verbal de constatare si sanctionare contraventionala.

Baza legala : art. 2191 din Codul de procedura fiscala astfel cum a fost modificat prin OG nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala, art. III din OG nr. 29/2011, art. 1564 din Codul fiscal, astfel cum a fost modificat prin OG nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Sanctiunile care se pot ivi in cazul Declaratiei recapitulative 390 VIES":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016