Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Presedintele si partidele politice s-au reunit la Cotroceni sa ne salveze de inflatie. Noroc ca se mai gandeste cineva la noi. De altfel, daca privim de-a lungul timpului, crizele sunt perioadele ...
Presedintele si partidele politice s-au reunit la Cotroceni sa ne salveze de inflatie. Noroc ca se mai gandeste cineva la noi. De altfel, daca privim de-a lungul timpului, crizele sunt perioadele favorite ale politicienilor.
Desi ei sunt cei care le provoaca (inclusiv inflatia, care e oriunde si oricand un fenomen monetar), n-au nicio jena sa apara in public cu solutii miraculoase menite a-i transforma in salvatorii natiunii, dar si a le aduce voturi suplimentare.
Singura solutie logica – reducerea TVA la alimente de baza, a fost enuntata populist, fara a se preciza si corolarul ei – micsorarea cheltuielilor publice. Pentru ca daca s-ar reduce doar TVA-ul, iar cheltuielile publice nu, cantitatea de bani de pe piata s-ar majora, cererea de bunuri la fel, iar preturile o vor lua in sus evident.
La fel si in ceea ce priveste pretul carburantilor; s-a venit cu tot felul de solutii, mai putin cea esentiala – reducerea accizelor, care impreuna cu TVA-ul reprezinta 50% din litrul de benzina. Numai ca si aceasta masura ar trebui dublata de micsorarea cheltuielilor publice.
Numai ca niciun politician nu doreste sa micsoreze placinta bugetara din care se hraneste. In concluzie cu ce ramanem in urma suetei de la Cotroceni?
Ne spune un fost inalt oficial american: "Dupa ce am ajuns economist sef al Comisiei de Consilieri Economici (a Presedintiei SUA) in 1973, am fost surprins sa aflu ca in vechea cladire de birouri a executivului in care ne desfasuram numai noi activitatea, in trecut se aflau trei ministere (de stat, al apararii si cel maritim).
Comparand dimensiunile executivului din 1973 cu ale celor de dinaintea primului razboi mondial, am fost uimit cat de mult a crescut aparatul de stat. Care au fost cauzele cresterii statului pe "taramul celor liberi"?, m-am intrebat.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Raspunsul mi l-a dat profesorul de economie politica, Robert Higgs: la baza etatismului stau crizele (false sau provocate). Au fost suficiente trei mari crize provocate de politicieni - Primul Razboi Mondial, Marea Criza economica si al Doilea Razboi Mondial - pentru ca autoritatile federale si locale sa castige din ce in ce mai multa putere asupra cetatenilor", este confesiunea fostului economist sef al Comisiei de Consilieri Economici al presedintiei SUA, David Henderson.
Si la noi e evident la fel, pentru ca si Romania este, la randul ei, “tara tuturor posibilitatilor”!
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"