Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Retailul se afla pe primul loc in topul domeniilor din care pleaca cei mai multi angajati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 26 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: retail, locuri de munca, deficit personal, piata muncii

Daca pana nu de mult se numara printre domeniile cautate, retailul incepe sa isi piarda treptat din popularitate, semn clar de slabire a stabilitatii economice in acest domeniu, fie prin reducerea salariilor, fie prin conditii de munca deloc avantajoase.

Astfel, in 2017, retailul a ramas sectorul cu cea mai mare fluc­­tuatie de personal din ran­dul companiilor private. 38% dintre angajatii din acest do­meniu isi parasesc in fiecare an anga­ja­to­rul, potrivit studiului salarial realizat de com­pania de consultanta Korn Ferry Hay Group. De altfel, nivelul fluctuatiei de per­sonal in acest sector in 2017 este in usoara cres­tere fata de anul anterior, cand era de 36%, anunta Zf.ro.
 
"In retail sunt in general angajati care au o calificare redusa si un program de lucru extrem de intens, in ture, pot lucra si sambata si duminica. in plus, nivelul salarial este re­dus, destul de apropiat de nivelul salariului mi­nim pe economie. Uzura pe job foarte mare, perceptia negativa a salariatilor fata de sa­lariul oferit si diferitele beneficii care nu sunt suficient de motivante conduc la o fluc­tuatie de personal foarte mare", a spus Ra­­lu­ca Parvu, business manager la firma de con­­sul­­tanta in management si resurse umane BPI Group, pentru Zf.ro.

De asemenea, informeaza aceeasi sursa, aceasta a explicat ca deficitul de personal de pe piata muncii a determinat angajatorii din retail sa aduca personal de la zeci sau chiar sute de kilometri distanta, de aceea oamenii isi dau demisia daca gasesc o oportunitate mai buna in apropiere de casa, aleg sa plece in strainatate sau sa munceasca in propria gospodarie.
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Retailul se afla pe primul loc in topul domeniilor din care pleaca cei mai multi angajati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016