Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele Consiliului Fiscal: Estimarea privind incasarile din TVA, prea optimista

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Sep. 2018
Tags: incasari din tva, estimarea privind incasarea din tva, rectificarea bugetara

Estimarea privind incasarea din TVA este excesiv de optimista in a doua iteratie a rectificarii bugetare, spune presedintele Consiliului Fiscal, prezent, joi, la conferinta "2018 Investor Days 2018", organizata de Fondul Proprietatea.

"Aceasta rectificare, asa cum noi ne-am exprimat la Consiliul Fiscal, aduce cateva modificari majore si pe venituri si pe cheltuieli. In prima sa varianta, rectificarea aducea o corectie a proiectiilor de venituri, unele corectii erau intemeiate, altele mai putin justificate si noi am subliniat la Consiliul Fiscal ca TVA si accize era o proiectie care era destul de optimista. La a doua iteratie a rectificarii estimarea este si mai optimista. Spre exemplu, la TVA avem pe primele sapte luni ale anului o crestere fata de aceeasi perioada de sub 10% si rectificarea bugetara propune o crestere de 15% pe tot anul. Acesta ar implica faptul ca in patru-cinci luni care au mai ramas pana la finalul anului sa avem o crestere de peste 20% a incasarilor din TVA, care nu este imposibila, dar este excesiv de optimista", a subliniat presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.
 
Sursa citata a mai precizat ca o crestere economica reala de 5,5%, fata de 6,1%, cat era precedenta proiectie, este una foarte mare, care iese din peisajul proiectiilor existente in momentul de fata in piata.
 
"Noi avem o proiectie la banca, in momentul de fata, de 4,2%, dar pe care o consideram deja foarte optimista si suntem in proces sa o revizuim, probabil undeva la sub 4%, mai degraba spre 3,5%. Deci 5,5% crestere economica pare nerealist in momentul de fata si pare a avea o probabilitate extrem de mica. Atunci cand discutam de proiectii nimeni nu are dreptate, evident, ca nu stie nimeni exact ce se va intampla in viitor, dar putem sa atasam niste probabilitati mai mici sau mai mari. La 5,5% crestere economica proiectata de catre Guvern as atasa o probabilitate aproape de 0", a spus acesta.
 
De asemenea, presedintele Consiliului Fiscal a aratat ca intr-un scenariu de nemodificare a politicilor economice pana la finalul anului, in cazul in care bugetul se executa asa cum este rectificat in momentul de fata, riscul de deparise al deficitului de 3% din PIB este foarte mare. 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele Consiliului Fiscal: Estimarea privind incasarile din TVA, prea optimista":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016