keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

TVA mai mic cu 20 la suta in 2016. O noua modificare propusa de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: tva, redus, reducerea, 20, ponta, 2016, reducerea tva, taxa pe valoarea adaugata

Chiar daca cele mai multe discutii privind reducerea TVA la o categorie mai larga de produse si operatiuni ramasesera pana in acest moment la acelasi stadiu, o propunere din partea Guvernului ar putea reduce TVA-ul cu patru procente incepand cu prima zi a anului viitor.

In concret, din 2016, s-ar putea aplica un TVA redus la 20 la suta, in urma propunerii recente din partea Guvernului de a reduce taxa pe valoarea adaugata incepand cu prima zi a anului viitor.

Astfel, s-ar putea aplica scaderea TVA la 20% incepand de la 1 ianuarie 2016 si la 18% din 2019, asa cum au declarat surse citate de HotNews.ro.

Premierul Ponta a anuntat recent ca obiectivul Guvernului pentru acest an este ca, din ianuarie 2016, sa fie redusa taxa pe valoarea adaugata (TVA) la toate produsele.

De asemenea, aceeasi sursa mentioneaza ca in Programul de guvernare cu care USL venise la guvernare este mentionata revenirea la un nivel de TVA de 19%, "pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite".

In prima luna a acestui an, a fost avizata de catre Guvern cota redusa de TVA de 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completa/all-inclusive, dupa ce anterior redusese cota de TVA la produsele de panificatie.

Daca pana la aceasta data nu fusesera inaintate propuneri clare in aceasta privinta, noile masuri au sansa de a fi aprobate in urma unor dezbateri care au loc astazi. HotNews.ro noteaza ca reducerea TVA a fost discutata de fiecare data cand echipa FMI a venit in tara, dar nu a existat un acord din partea troicii pentru a o aplica.

La acest moment, cota standard de TVA in Romania este de 24% pentru toate operatiunile impozabile, care nu sunt scutite de taxa sau care nu sunt supuse cotelor reduse.

In domeniul alimentelor, exceptia se aplica pentru livrarea sortimentelor de paine si a altor specialitati de panificatie, a anumitor tipuri de faina sau grau, context in care cota de impozitare este de 9%, noteaza aceeasi sursa.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016