Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea societatilor comerciale din nou modificata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2008
Tags: legea 31/1990, legea societatilor comerciale

Legea de modificare a legii societatilor comerciale, legea 31/1990, si pentru completarea Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, pentru aprobarea OUG nr. 52/2008 a fost trimisa miercuri, de ...

Legea de modificare a legii societatilor comerciale, legea 31/1990, si pentru completarea Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, pentru aprobarea OUG nr. 52/2008 a fost trimisa miercuri, de Camera Deputatilor spre pormulgare.

In calitate de for decizional Camera Deputatilor a adoptat legea de aprobare a OUG nr. 52/2008, cu doua modificari.

O modificare priveste reducerea capitalului social stabilind ca "la cererea creditorilor societatii, ale caror creante sunt anterioare publicarii hotararii, instanta poate obliga societatea la acordarea de garantii adecvate daca, in mod rezonabil, se poate aprecia ca reducerea capitalului social afecteaza sansele de acoperire a creantelor iar societatea nu a acordat garantii creditorilor (...)".

Conform legii societatilor comericale, art. 208 aceasta reducere a capitalului social putea fi facuta numai dupa trecerea a doua luni din ziua in care hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a. Creditorii societatii ale caror creante sunt anterioare publicarii hotararii, sunt indreptatiti sa obtina garantii pentru creantele care nu au devenit scadente pana la data respectivei publicari, conform aceluiasi articol. Printre drepturile crediorilor regasim si dreptul de a face opozitie impotriva acestei hotarari.

A doua modificare priveste reglementarea fuziunii transfrontaliere

Infaptuirea fuziunii transfrontaliere are ca efect crearea fie a unei societati comerciale cu sediul social in Romania (persoana juridica romana sau societate europeana cu sediul in Romania), fie a unei societati comerciale cu sediul social intr-un alt stat membru (societatile romane fiind doar societati participante la fuziune, absorbite de societatea rezultanta – societate existenta sau nou infiintata).

Obligatiile judecatorului delegat si ale oficiului registrului comertului au fost extinse conform OUG nr. 52/2008 prin preluarea unor atributii de cooperare cu institutiile similare din celelalte state membre in care isi au sediul societatile participante la fuziune, pentru verificarea legalitatii procedurilor.

De asemeni, prin OUG nr. 52/2008, privind modificarea legii societatilor comerciale, s-a reglementat modalitatea de aplicare directa a regulamentelor comunitare privind statutul societatii europene si a societatii cooperative europene.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea societatilor comerciale din nou modificata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016