Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comert cu amanuntul si alte domenii. Ce tendinte economice se remarca pana in aprilie 2014?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: comertul cu amanuntul, aprilie 2014, tendinte economice, constructii, vanzare cu amanuntul, preturile

Tinand cont de opiniile exprimate in luna februarie 2014 de catre managerii societatilor comerciale, se contureaza pentru perioada februarie - aprilie 2014 tendinta de crestere moderata in industria prelucratoare, constructii, in sectorul de comert si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural.



Soldul conjunctural indica perceptia repondentilor asupra dinamicii unui fenomen, dar NU trebuie confundat cu intensitatea cresterii sau scaderii valorii unui indicator statistic.

Industrie prelucratoare: Tendinta de crestere moderata a activitatii

In cadrul anchetei de conjunctura din luna februarie 2014, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +12%).

Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere in ceea ce priveste estimarea productiei si anume: fabricarea substantelor si a produselor chimice (sold conjunctural +39%), fabricarea hartiei si a produselor din hartie si fabricarea bauturilor (solduri conjuncturale +35%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare.

Constructii: Tendinta de crestere moderata a activitatii

Potrivit estimarilor din luna februarie 2014, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +7%).

Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -1%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold
conjunctural +6%).

Comert cu amanuntul: Tendinta de crestere moderata a activitatii

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra, de asemenea, crestere moderata (sold conjunctural +11%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural 0%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +26%).

Servicii:Tendinta de crestere moderata a activitatii

Conform estimarilor din luna februarie 2014, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

In sectorul de servicii, se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -3%) si a preturilor (sold conjunctural 0%).


Sursa: IMM Romania


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comert cu amanuntul si alte domenii. Ce tendinte economice se remarca pana in aprilie 2014?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016