Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce conditii mai avem de indeplinit pentru a trece la euro?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: raport, moneda euro, criza, deficitul bugetar, comisia europeana, 2015

In ce priveste adoptarea monedei euro, potrivit Raportului de Convergenta publicat miercuri de Comisia Europeana, Romania nu indeplineste doua dintre cele cinci criterii de convergenta nominala pentru adoptarea euro, respectiv cele privind inflatia si cursul de schimb, dar le indeplineste pe cele legate de deficitul bugetar, datoria publica si ratele dobanzilor pe termen lung.


In acest sens, in raportul CE citat de Agerpres se mentioneaza:

"Romania nu indeplineste criteriul legat de stabilitatea preturilor. Inflatia medie din ultimele 12 luni, pana in aprilie 2014, a fost de 2,1%, peste valoarea de referinta de 1,7%, calculata ca medie pe ultimele 12 luni a ratelor de inflatie din Lituania, Portugalia si Irlanda (nr. - cele mai performante din UE) plus 1,5 puncte procentuale. Mai mult, estimarile CE indica faptul ca inflatia va ramane peste valoarea de referinta in urmatoarele luni".


Se mentioneaza totodata ca "leul romanesc nu participa la mecanismul ratelor de schimb ERM II" si ca "Romania practica un regim de flotare controlata, care permite interventii ale bancii centrale pe piata valutara".

Documentul citat de sursa amintita noteaza si ca ulterior crizei financiare internationale de la sfarsitul lui 2008 si inceputul lui 2009, leul s-a stabilizat si s-a tranzactionat, in mare masura, in intervalul 4,1 - 4,3 lei/euro pana spre finalul lui 2011. in ultimii doi ani, leul s-a depreciat fata de euro cu 1,9%.

De asemenea, in raport sunt mentionate aspectele pe care tara noastra le indeplineste cu privire la finantele publice:

"Romania nu se afla sub procedura de deficit excesiv. Deficitul bugetar a scazut de la 5,5% din PIB in 2011 la 3% in 2012, in special datorita taierii cheltuielilor, dar si imbunatatirii veniturilor. in 2013, deficitul bugetar a fost de 2,3% din PIB si, conform predictiilor din aceasta primavara ale CE, se va reduce la 2,2% din PIB in acest an si la 1,9% in 2015. Datoria publica va creste, in schimb, de la 38,4% din PIB in 2013, la 40,1% in 2015".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce conditii mai avem de indeplinit pentru a trece la euro?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016