Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul ar trebui sa adopte pana la 1 iulie o ordonanta de urgenta de majorare a taxelor si impozitelor, pentru ca orice intarziere ar presupune o crestere mai ampla a acestora, dar masura nu va ...
Guvernul ar trebui sa adopte pana la 1 iulie o ordonanta de urgenta de majorare a taxelor si impozitelor, pentru ca orice intarziere ar presupune o crestere mai ampla a acestora, dar masura nu va garanta intrarea scrisorii de intentie in board-ul FMI la sfarsitul acestei luni.
FMI a scris toata documentatia pe masurile de reducere a cheltuielilor, care includeau si scaderea pensiilor. Este foarte probabil ca data intrarii in board a scrisoarii cu FMI pentru sfarsitul acestei luni sa fie depasita", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.
Sursele au precizat ca pana acum nu a fost stabilit cu cat ar creste taxele si impozitele, aratand ca sunt mai scenarii, potrivit carora TVA ar putea urca pana la 24%, iar cota unica pana la un maxim de 22%.
Masurile de majorare a taxelor ar urma sa fie adoptate de la 1 iulie, pentru a permite astfel incadrarea in tinta de deficit bugetar stabilita pentru sfarsitul acestui an, de 6,8% din PIB.
"Cu cat vom amana mai mult luarea deciziei, cu atat va fi necesara o crestere suplimentara a acestor taxe", au mai spus sursele citate.
Curtea Constitutionala a decis, vineri, cu majoritate de voturi, ca sunt neconstitutionale unele dintre masurile de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, care reglementau in principal diminuarea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.
Decizia Curtii Constitutionale, care respinge articole din legile austeritatii, pune Guvernul in imposibilitatea de a aplica vreuna dintre masurile prevazute in respectivele acte normative, intrucat acestea se vor intoarce la Parlament pentru a fi puse in acord cu legea fundamentala.
Autoritatile romane s-au angajat in fata FMI sa creasca taxele si impozitele daca nu reusesc sa reduca deficitul bugetar in limita tintei de 6,8% din PIB fixata pentru acest an, in principal prin scaderea cheltuielilor, adica prin taierea salariilor, pensiilor si transferurilor sociale.
Romania are in derulare un program de imprumuturi externe in valoare de 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si BERD.
Agenda Fiscala a Contabilului 2025 Cartea Verde a Contabilitatii Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Sursa
Mediafax 25/06/2010
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"