Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

La ce produse au scazut vanzarile in primele 11 luni din 2013?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, comertul cu amanuntul, vanzari, scaderea vanzarilor, cifra de afaceri, produse

In primele 11 luni ale anului trecut, au fost inregistrate scaderi in ce priveste vanzarile unor produse din cadrul comertului cu amanuntul. Aceasta scadere a fost inregistrata prin comparatie fata de acelasi interval din anul precedent.

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia celui auto, a scazut in primele 11 luni ale anului trecut cu 0,1% fata de perioada similara din 2012, atat in serie bruta, cat si ajustata, ca urmare a reducerii vanzarilor de alimente, bauturi, tutun si carburanti, potrivit INS.

In perioada ianuarie-noiembrie 2013, informeaza Mediafax, ca serie bruta, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 4,1%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au redus cu 0,5%. Crestere s-a inregistrat doar la vanzarile de produse nealimentare, de 2,8%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

De asemenea, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, vanzarile de carburanti au fost cu 4% mai mici, iar cele de produse alimentare, bauturi si tutun cu 0,6% mai reduse. Comertul cu produse nealimentare a crescut cu 3,2%.

In noiembrie, comparativ cu octombrie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut pe ansamblu cu 2,3% ca serie bruta si cu 0,2% ca serie ajustata, pe fondul reducerii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-8,4% brut si 0,6% ajustat) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,5% atat brut, cat si ajustat).Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 0,2% ca serie bruta si cu 2,8% ca serie ajustata.

Comparativ cu noiembrie 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia celui auto) a crescut cu 1,8% ca serie bruta, datorita majorarii vanzarilor de produse nealimentare cu 5,2%. Scaderi s-au inregistrat la vanzarile de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate (-0,6%) si la cele de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,5%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a urcat cu 0,1%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+5,6%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,2%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 1,7%.


Sursa: Mediafax
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "La ce produse au scazut vanzarile in primele 11 luni din 2013?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016