Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce efecte a avut criza asupra consumului si monedei nationale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, cirza, consumul, produse de baza, inflatia

In peste cei cinci ani de criza, efectele s-au facut simtite si asupra monedei nationale si a preturilor la alimentele de baza. Astfel, pretul principalelor zece alimente din cosul de consum a crescut in cei cinci ani de criza cu 24%, cele mai mari cresteri fiind la paste fainoase (peste 50%), carne de pui (48%) si zahar (39%).


Zaharul, laptele si carnea de pui, principalele alimente care alcatuiesc cosul de consum, s-au scumpit in cei cinci ani de criza cu peste 30%, arata indicele alimentar al ZF, calculat pe baza preturilor din hipermarketurile din Capitala.

ZF a urmarit preturile a zece produse de baza in ultimii cinci ani si a analizat evolutia lor in perioada decembrie 2008 - septembrie 2013. Concluziile ZF sunt ca intr-o perioada in care consumul a scazut cu peste 15% (din 2008 pana in vara acestui an) pretul cosului de consum realizat de ZF a crescut cu 24%, semn ca actorii din lantul de consum au incercat sa suplineasca scaderea vanzarilor prin majorari de pret.

"Cresterea de preturi (de 24%, n.red.) in cei cinci ani de criza este in linie cu inflatia (20% in aceeasi perioada - n.red.). Daca ana­lizam si inflatia si evo­lutia cursului de schimb putem observa diferente de 4-5 procente", spune Dragos Ca­bat, analist financiar.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce efecte a avut criza asupra consumului si monedei nationale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Scutire de impozit pe profitul reinvestit
Mai multe articole despre cirza
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016