Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nu putem sa-i spunem vacii: Azi nu pot sa-ti dau de mancare, ci peste 45 de zile cand o sa primesc rambursarea de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: tva, cash flow, reducerea tva, lapte, fermierii, claudiu franc, rambursarea tva

Reducerea TVA la lapte influenteaza negativ cash-flow-ul fermelor si creeaza un gol pe care nici cei mai importanti fermieri din Romania nu-l pot suporta. La finalul intalnirii pe care fermierii si producatorii din industria laptelui au avut-o cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au fost oferite de catre Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), mai multe explicatii cu privire la golul pe care aceasta masura de reducere a TVA-ului la lapte il va produce in cash flow din diferenta pana la 24%.

"Daca aceasta masura, a reducerii TVA, venea intr-o perioada stabila de piata a laptelui, cum a fost 2012-2013, si fermierul putea suporta 45 de zile acea diferenta de 15% dintre cota de TVA de 24% si cea de 9%. Ganditi-va ca nu putem sa-i spunem vacii: "Azi nu pot sa-ti dau de mancare, ci peste 45 de zile cand o sa primesc rambursarea de TVA". Acesti 15% reprezinta un efort financiar enorm pe care nu avem de unde sa-l luam la ora actuala", a declarat Franc, potrivit Agerpres.

In plus, acesta a atras atentia asupra felului in care masura nu duce la o scadere de pret pe raft si a explicat si modul in care se creeaza acel gol in cash flow:

"Suntem si noi la fel constienti ca si procesatorii ca reducerea TVA va creste consumul, va scadea pretul la lapte, daca se va intampla. Lucrul acesta ne da semne de intrebare pentru ca daca ne uitam ce s-a intamplat in piata din aprilie anul trecut pana in acest moment, observam ca pretul laptelui materie prima platit la fermier a scazut cu peste 30-35%. Ati vazut undeva la raft un produs mai ieftin macar cu 5%? Noi nu am vazut.

Unde s-a dus aceasta diferenta de pret? In buzunarul celor de pe lantul de la poarta fermei pana la raft".





Referitor la modul in care vor fi afectati chiar fermierii, Claudiu Franc a declarat, citat de Agerpres:

"Avem acea diferenta de 15% in minus in cash flow. in momentul in care eu am inchis luna, sa zicem februarie, pana pe 25 martie eu sunt obligat sa depun decontul de TVA.

Depunand decontul de TVA, depun si cererea de rambursare. Dupa depunerea cererii de rambursare de TVA, imi vin Finantele in control la producator si imi verifica toate actele contabile sa vada daca rezulta acea diferenta, urmand ca in termen de 45 de zile de la data depunerii cererii de rambursare sa mi se plateasca inapoi acea diferenta de TVA.

Acest gol in cash flow-ul fermei este aproape imposibil de suportat chiar de catre fermieri importanti din Romania".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nu putem sa-i spunem vacii: Azi nu pot sa-ti dau de mancare, ci peste 45 de zile cand o sa primesc rambursarea de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016