Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 10 Oct. 2024
Legea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025
Tags: cota tva, cota tva de 9%, legea 254/2024

Conform Legii 254/2024, sunt aplicate modificari asupra cotei de TVA de 9% din anul 2025. Mai exact, este vorba despre aplicarea cotei si la hrana pentru albine.

Asa cum apare in noul act normativ, la articolul 291 alineatul (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, partea introductiva a literei e) si punctul 3 se modifica.

Cota de TVA de 9%

Astfel, pana la data de 31 decembrie 2024, cota de 9% se aplica:

e)livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, inclusiv bauturi, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, semin?e, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, ale caror coduri NC se stabilesc prin normele metodologice, cu exceptia:

1. bauturilor alcoolice;
2. bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codul NC 2202;
3. alimentelor cu zahar adaugat, al caror con?inut total de zahar este de minimum 10 g/100 g produs, altele decat laptele praf pentru nou-nascu?i, sugari si copii de varsta mica, cozonacul si biscuitii.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2025, cota de 9% se aplica:

e) livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, inclusiv bauturi, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, hrana pentru albine, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, ale caror coduri NC se stabilesc prin normele metodologice, cu exceptia:

1. bauturilor alcoolice;
2. bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codul NC 2202;


3. alimentelor cu zahar adaugat, al caror continut total de zahar este de minimum 10 g/100 g produs, altele decat laptele praf pentru nou-nascuti, sugari si copii de varsta mica, cozonacul, biscuitii si hrana pentru albine.

Legea 254/2024 pentru modificarea art. 291 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1006 din 8 octombrie 2024.


Extras din Legea 254/2024

 

Articolul I


La articolul 291 alineatul (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, partea introductiva a literei e) si punctul 3 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:


e) livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, inclusiv bauturi, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, hrana pentru albine, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, ale caror coduri NC se stabilesc prin normele metodologice, cu exceptia:......................................................................


3. alimentelor cu zahar adaugat, al caror continut total de zahar este de minimum 10 g/100 g produs, altele decat laptele praf pentru nou-nascuti, sugari si copii de varsta mica, cozonacul, biscuitii si hrana pentru albine.


Articolul II
 

Prevederile prezentei legi intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2025.

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016