Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ludovic Orban: Somajul tehnic va fi inlocuit. Acordam un procent de pana la 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: somaj tehnic inlocuit, masuri de sprijin, reluarea activitatii

Ludovid Orban a sustinut recent o declaratie de presa la Palatul Victoria prin care a anuntat masuri noi de sprijin pentru firme si angajati in aceasta perioada.

Premierul doreste sa sustina reluarea activitatii angajatilor din companiile care au fost afectate de criza generata de pandemia Covid-19 si a anuntat o noua masura in acest sens: alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de pana la 41,5%.

"Pentru domeniile in care se vor mentine restrictiile, somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa de sustinere a reluarii activitatii de catre angajati, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de pana la 41,5%, pentru fiecare angajat care isi reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat", a explicat Orban.

"Evaluarea pe care o avem ne indica faptul ca exista aproape 600.000 de romani care s-au aflat in somaj tehnic si pana la 700.000 de romani care vor fi in cautarea unui loc de munca, aproape 350.000 de persoane carora li s-a incheiat contractul de munca si intre 300.000 si 350.000 de romani care s-au intors in tara si care vor fi in cautarea unui loc de munca”, a mai precizat Ludovic Orban.

Mai mult decat atat, Guvernul va acorda pana la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflati in cautarea unui loc de munca pe o perioada de cel putin trei luni.
 
"Vom acorda un procent de pana la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflati in cautarea unui loc de munca, ce vor oferi locuri de munca cetatenilor romani care sunt in cautarea unui loc de munca, pe o perioada de cel putin trei luni de zile. De asemenea, exista o serie de cetateni, de categorii de angajati pentru care angajarea este mai dificila, cum sunt tinerii absolventi, cum sunt persoanele aflate aproape de varsta de pensionare si care mai greu isi gasesc locuri de munca pe piata muncii. Pentru aceste categorii vom dezvolta instrumente de sustinere a angajarilor mult mai generoase, sustinand un procent semnificativ din salariul brut o perioada de timp mai lunga. Sigur ca aceste masuri vor fi luate cu anumite conditii, pe care, evident, noi le consideram firesti, si anume, dupa incetarea perioadei de plata a sumei in cadrul masurilor active, o perioada de timp, compania sa mentina angajatii care au beneficiat de aceste masuri active", a detaliat prim-ministrul.

Conform declaratiei premierului, si pentru zilieri va fi adoptata o masura activa de sustinere: "Stim foarte clar ca exista o nevoie reala pentru fermierii romani de forta de munca angajata sub forma contractelor de zilieri si pentru aceasta categorie de cetateni vom adopta un act normativ in care vom aplica o masura activa de sustinere a zilierilor".
 
Romania va beneficia de un sprijin de pana la 5 miliarde de euro din partea Uniunii Europene, conform declaratiei lui Ludovic Orban. In acest fel vor putea fi sustinuti atat angajatii, cat si angajatorii. 
 
"Romania are garantia ca va beneficia de finantare de la nivel european pentru a putea pune in practica masurile de ocupare care au fost gandite de Guvernul Romaniei, masuri care vin atat in sprijinul angajatilor, cat si in sprijinul angajatorilor. Prin intermediul acestui program, tarile membre pot sa acceseze sume importante de bani, cu conditia oferirii unor garantii. In ceea ce priveste Romania, Romania trebuie sa ofere o garantie de pana la 400 de milioane de euro si va beneficia, conform calculelor noastre, sigur, in functie de mecanismul de repartitie a fondurilor respective, de o suma intre trei miliarde de euro si cinci miliarde de euro, suma totala care va fi folosita in acest program fiind de 100 de miliarde", a declarat Ludovic Orban.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ludovic Orban: Somajul tehnic va fi inlocuit. Acordam un procent de pana la 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajat":
Rating:

Nota: 3.2 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016