Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prejudicii de aproape 1,5 milioane de lei aduse prin neplata TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Mar. 2011
Tags: tva, prejudiciu, comert, evidente contabile

Un barbat de 26 de ani, din judetul Valcea, a fost retinut de politisti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sibiu, si apoi arestat preventiv pentru 29 de zile, sub aspectul savarsirii ...


Un barbat de 26 de ani, din judetul Valcea, a fost retinut de politisti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sibiu, si apoi arestat preventiv pentru 29 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. Totodata, alte doua persoane sunt cercetate, in stare de libertate, in acelasi dosar.

In fapt, s-a stabilit ca suspectul, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Sibiu, in cursul anilor 2007- 2008, a achizitionat produse petroliere din Bulgaria, pe care le-a comercializat, ulterior, pe piata din Romania, fara ca veniturile sa fie evidentiate in actele contabile. In acest mod, s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat in cuantum de aproximativ 680.000 de lei.

Totodata, organele de inspectie fiscala au stabilit un TVA suplimentar in sarcina societatii in valoare de peste 1.000.000 de lei, societatea sibiana neavand drept de deducere a taxei pe valoare adaugata aferenta achizitiilor intracomunitare de bunuri, intrucat nu indeplinea conditiile legale.


Un alt caz de sustragerea de la plata TVA s-a inregistrat la oradea. Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au inceput urmarirea penala fata de un barbat de 35 de ani, cetatean maghiar, sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala.

Acesta este suspectat ca, in perioada martie – iunie 2009, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in Oradea, a achizitionat de la doua firme din Ungaria diverse bunuri in valoare de 1.600.000 (parfumuri si cosmetice), pe care nu le-ar fi inregistrat in evidentele contabile ale societatii. Cel in cauza este acuzat ca nu a declarat veniturile astfel obtinute organelor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu 445.000 de lei, reprezentand T.V.A. si impozit pe profit.

Politistii de investigare a fraudelor continua cercetarile in cauza cu suspectul in stare de libertate, in vederea documentarii intregii sale activitati infractionale si pentru recuperarea prejudiciului. (Sursa: M.A.I.)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prejudicii de aproape 1,5 milioane de lei aduse prin neplata TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016