Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile reguli referitoare la TVA si impozitul pe profit in 2014. Ce a modificat HG 77/2014?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: normele metodologice, codul fiscal, declarati inactivi fiscal, hg 77/2014, oug 111/2013

HG 77/2014 a adus mai multe modificari asupra normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, schimbari necesare dupa OUG 102/2013 si OUG 111/2013. Intr-o analiza recenta, avocatii de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen au explicat modul in care se vor derula aceste schimbari si efectele care le vor insoti.


Referitor la impozitul pe profit, acestia au explicat in interviul acordat Avocatnet.ro, ca noile prevederi stabilesc ca "pierderile din creante reprezentand diferenta dintre valoarea nominala a creantelor preluate din cesiune si costul de achizitie al acestora reprezinta cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit".

Totodata, noteaza aceeasi sursa, se stabileste ca dividendele primite de catre o persoana juridica romana de la o persoana juridica straina dintr-un stat din afara Uniunii Europene cu care Romania are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri sunt considerate venituri neimpozabile daca persoana juridica romana detine urmatoarele documente:

-    certificatul de rezidenta al persoanei juridice straine;
-    declaratia pe propria raspundere a persoanei juridice straine care sa ateste ca aceasta este platitoare de impozit pe profit in statul respectiv;
-    documente care sa ateste indeplinirea conditiei de detinere a minimum 10% din capitalul social pe o perioada neintrerupta de 1 an.

Se aduc prin Normele de aplicare a Codului fiscal actualizate informatii concrete referitoare la calculul, declararea si plata impozitului pe profit de catre contribuabilii care au optat pentru un an financiar diferit de anul calendaristic.

Se aduc noutati tot prin HG 77/2014 in ce priveste sistemul TVA la incasare, fiind adaptate "prevederile privind sistemul TVA la incasare ca urmare a eliminarii obligativitatii aplicarii acestuia de catre persoanele impozabile care au obtinut o cifra de afaceri mai mica de 2.250.000 lei si a eliminarii termenului de 90 de zile pentru colectarea taxei".

Totodata, prin normele actualizate s-a clarificat si situatia reinregistrarii in scopuri de TVA datorita incetarii situatiei care a condus la anularea inregistrarii. Astfel, conform documentului citat s-a stabilit ca:

-    pentru contribuabilii declarati inactivi fiscal data la care se considera ca a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii este data reactivarii;
-    pentru contribuabilii care au intrat in inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului, potrivit legii data la care se considera ca a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii este data inscrierii in registrul comertului a mentiunii privind reluarea activitatii.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile reguli referitoare la TVA si impozitul pe profit in 2014. Ce a modificat HG 77/2014?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016