Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Actualizarea legislatiei privind TVA la incasare 2014. Legea se modifica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: tva la incasare 2014, oug 111/2013, data radierii, indreptarea erorilor, registrul comertului

O serie de prevederi vor fi eliminate din legislatia actuala referitoare la sistemul de TVA la incasare, in conditiile in care va fi aprobat Proiectul de ordin pentru modificarea ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3331/2013 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare.



Asa cum este prevazut in Referatul de aprobare, prin OUG 111/2013 pentru reglementarea unor masuri fiscale si pentru modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei 809/19.12.2013, au fost modificate dispozitiile Codului fiscal privind sistemul TVA la incasare.

Potrivit noilor reglementari, sistemul TVA la incasare devine, incepand cu data de 1 ianuarie 2014 optional, iar exigibilitatea taxei se amana pana la data incasarii contravalorii integrale sau partiale a livrarii de bunuri sau a prestarii de servicii, in conditiile prevazute de lege, in cazul persoanelor impozabile care opteaza pentru aplicarea acestui sistem.

De asemenea, au fost reglementate conditiile trecerii de la aplicarea obligatorie la aplicarea optionala a sistemului TVA la incasare, pentru persoanele impozabile care la data de 1 ianuarie 2014 aplica sistemul TVA la incasare,

Este astfel necesara eliminarea din cuprinsul Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3331/2013 a prevederilor referitoare la inregstrarea, din oficiu, de catre organul fiscal in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

Dispozitii proiect

Art. I - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3331/2013 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 658 din 25 octombrie 2013, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Anexa nr. 1 se modifica dupa cum urmeaza:

a) La capitolul I "Dispozitii generale" punctul 7 va avea urmatorul cuprins:

"7. Dupa inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA, in situatiile prevazute la pct. 6 lit. a) si b), compartimentul de specialitate procedeaza la inscrierea persoanei impozabile in Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scoprui de TVA, conform art. 153 din Codul".

b) La capitolul II "Inregistrarea din oficiu, in scopuri de TVA a persoanelor impozabile" Sectiunea a 2-a, punctul 7 va avea urmatorul cuprins:

"7. Pentru persoanele impozabile care si-au inscris in registrul comertului mentiuni privind incetarea suspendarii temporare a activitatii, data inregistrarii, din oficiu, in scopuri de TVA este data inscrierii in registrul comertului a mentiunii privind reluarea activitatii".


c) La capitolul IV "Indreptarea erorilor privind inregistrarea in scopuri de TVA sau anularea, din oficiu, inregistrarii in scopuri de TVA", punctul 7 va avea urmatorul cuprins:

"7. In ipoteza in care, la data radierii, din eroare a inregistrarii in scopuri de TVA, persoana impozabila era inscrisa in Registrul operatorilor intracomunitari i/sau Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, compartimentul de specialitate inregistreaza persoana impozabila, din oficiu, in aceste registre ca urmare a indreptarii erorii.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Actualizarea legislatiei privind TVA la incasare 2014. Legea se modifica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016