Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Documente necesare firmelor obligate sa radieze punctul de lucru atunci cand numarul angajatilor scade

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 03 Mai. 2022
Documente necesare firmelor obligate sa radieze punctul de lucru atunci cand numarul angajatilor scade
Tags: radiere punct de lucru, documente necesare, salariati

Avem un punct de lucru in Iasi.La inceput aveam 5 angajati, dar incepand cu 01.04.2022 au ramas doar 4 angajati. Din punct de vedere al impozitului pe veniturile din salarii care este procedura in aceasta situatie, ce documente se depun?

Raspunsul consultantului fiscal Alina Elena: 

In cazul in care numarul salariatilor de la punctul de lucru scade sub 5, trebuie depusa declaratia 060 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru sediile secundare in care se bifeaza randul "Radierea inregistrarii fiscale" si se completeaza data radierii.

Anexat acestei declaratii se depune si certificatul de inregistrare fiscala in original, pentru anulare, intrucat punctul de lucru nu va mai fi inregistrat fiscal privind impozitul pe veniturile din salarii in cazul in care numarul salariatilor scade sub 5, dar si toate actele doveditoare cu privire la desfiintarea punctului de lucru, respectiv mentiunea si certificatul constator de la registrul comertului, hotarare AGA desfiintare punct de lucru.

Concomitent, societatea trebuie sa depuna si formularul 061 "Declaratie privind sediile secundare prin care se inregistreaza punctul de lucru ca si sediu secundar cu mai putin de 5 salariati, dar fara sa i se mai atribuie cod de idenificare fiscala.

In formular, la sectiunea IV. DATE PRIVIND STAREA SEDIULUI SECUNDAR, se bifeaza randul Inceperea activitatii si se completeaza data, care trebuie sa fie aceeasi cu data radierii inregistrarii fiscale, inscrisa in formularul 060. La aceasta declaratie se anexeaza certificat mentiune si certificat constatator eliberate de registrul comertului, contract inchiriere/comodat, hotarare AGA infiintare punct de lucru si certificatul de inregistrare fiscala al societatii, in copie.

Procedura de trecere de la un punct de lucru cu peste 5 angajati la sub 5 angajati se face in termen de 30 de zile de la producerea modificarilor, la organul fiscal in a carui raza terioriala se afla punctul de lucru (potrivit art. 85 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala).


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Autor: InfoTva.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Documente necesare firmelor obligate sa radieze punctul de lucru atunci cand numarul angajatilor scade":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016