Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Consecinte ale inactivitatii fiscale si conditii de reactivare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Sep. 2019
Tags: inactivitate fiscala, conditii de reactivare, consecinte

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov supune atentiei publice o informare privind consecintele inactivitatii fiscale si arata care sunt conditiile de reactivare.

Iata ce trebuie sa stiti legat de consecintele inactivitatii fiscale 

In perioada de inactivitate, contribuabilii declarati inactivi care desfasoara activitati economice NU SCAPA de obligatiile privind plata impozitelor, taxelor si contributiilor sociale obligatorii prevazute de Codul Fiscal. In schimb, in perioada respectiva, acesta nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor. 

De la data declararii ca inactiva, organul fiscal anuleaza inregistrarea unei persoane in scopuri de TVA. In perioada in care codul de TVA este anulat, contribuabilii nu beneficiaza de dreptul de deducere a TVA aferenta achizitiilor efectuate, dar au obligatia de plata a TVA (prin facturare cu sau fara TVA) in baza formularului 311. 

Beneficiarii care achizitioneaza bunuri si/sau servicii de la inactivi, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor respective. 

Inactivitatea fiscala, cu exceptia inactivitatii fiscale declarate ca urmare a inscrierii inactivitatii temporare la registrul comertului, se inscrie atat in cazierul fiscal al persoanei juridice sau entitatii fara personalitate juridica declarata inactiva, cat si al reprezentantilor legali sau reprezentantilor desemnati ai acestora, existenti in perioada in care au intervenit situatiile de declarare a inactivitatii fiscale. 

Care sunt conditiile de reactivare

Pentru a fi reactivati, contribuabilii declarati inactivi trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: 
a) sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege-aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care obligatiile fiscale au fost stabilite prin decizie de catre organul fiscal; 
b) sa nu inregistreze obligatii fiscale restante; 
c) organul fiscal central sa constate ca acestia functioneaza la domiciliul fiscal declarat; 
d) sa nu se afle in situatia pentru care a fost declarat inactiv, in cazul contribuabililor declarati inactivi aflati in inactivitate temporara inscrisa la Registrul Comertului/au durata de functionare a societatii expirata /nu mai are organe statutare/durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu este expirata. 

In situatia in care un contribuabil indeplineste cumulativ conditiile de reactivare poate solicita reactivarea, prin depunerea unei cereri la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat. 

Organul fiscal reactiveaza la cerere, dupa indeplinirea obligatiilor declarative, contribuabilii: 
- pentru care s-a deschis procedura insolventei in forma simplificata, 
-care au intrat in faliment sau 
- pentru care s-a pronuntat ori a fost adoptata o hotarare de dizolvare. Reactivarea contribuabililor se face cu data comunicarii deciziei de reactivare. 

Citeste si: 

Procedura de declarare a starii de inactivitate pentru contribuabilii care nu-si indeplinesc obligatiile declarative

Daca inceteaza situatia de inactivitate fiscala care a condus la anularea inregistrarii in scopuri de TVA, organul fiscal atribuie, la cererea de inregistrare in scopuri de TVA a contribuabilului (Formularul 099), codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit initial, anterior anularii inregistrarii in scopuri de TVA.

Sursa: DGRFP Brasov
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Consecinte ale inactivitatii fiscale si conditii de reactivare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016