Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi discutii privind reducerea TVA la carne. Ce va aduce nou anul 2015!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: reducere tva, carne, fmi, discutiile, bugetul 2015, coduri caen

Din partea industriei carnii au fost emise mai multe cereri de participare la discutiile cu misiunea Fondului Monetar International privind bugetul pe 2015. Reprezentantii din industria carnii doresc astfel sa expuna motivele oportunitatii acestei masuri, asa cum a declarat saptamana aceasta presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi, intr-o conferinta de presa.


"Obiectivul nostru este ca scaderea TVA de la 24% la 5% sa fie preluata in bugetul anului 2015 cu actiune imediata, de la 1 ianuarie", a spus Jurconi, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta  a mentionat ca in proiectul de buget pe anul viitor, dupa informatiile pe care le detine, reducerea este prinsa la nivelul de 9%, dar masura urmeaza sa fie discutata cu reprezentantii FMI. Totodata, informeaza Agerpres, acesta a adaugat:

"Ne-am dori sa fim invitati si noi pentru a ne prezenta punctele de vedere pentru ca dincolo de regula de trei simpla a acestui act, respectiv cat incaseaza statul la 24%, cat ar incasa la 9% sau la 5%, exista multe alte considerente pe care noi, organizatiile profesionale, sindicale si de consumatori la cunoastem, la stim, si am dori sa le prezentam punctul nostru de vedere reprezentantilor finantatorilor internationali".

Totodata, presedintele Pro Agro a aratat ca statul colecteaza din cota de TVA de 24% la carne si produse din carne aproximativ 450 - 500 de milioane de euro.

Pro Agro sustine ca oportunitatea masurii de reducere a TVA la carne si produse din carne ar fi mai evidenta daca statul ar incasa TVA pe coduri CAEN si ar vedea in acest fel de unde vin banii la buget si unde sunt incasari slabe din cauza evaziunii.

Aceeasi sursa anunta ca pana pe 2 decembrie, peste 204.000 de romani au semnat petitia de reducere la 5% a TVA la carne si la preparatele din carne. Cei mai multi semnatari sunt din zona Bucuresti/Ilfov, urmati de aradeni si brasoveni.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul "Noi discutii privind reducerea TVA la carne. Ce va aduce nou anul 2015!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi



Cele mai amendate erori de TVA. 7 Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cele mai amendate erori de TVA. 7 Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cele mai amendate erori de TVA. 7 Studii de caz Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"Cele mai amendate erori de TVA. 7 Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016