Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
FMI considera ca, in acest an, cresterea economica in Europa de Est este probabil sa accelereze usor, urmare a inceputului revenirii cererii interne. Pe de alta parte, presiunea inflationista si ...
FMI considera ca, in acest an, cresterea economica in Europa de Est este probabil sa accelereze usor, urmare a inceputului revenirii cererii interne. Pe de alta parte, presiunea inflationista si deficitele bugetare destul de ridicate continua sa fie riscuri semnificative in aceasta zona.FMI estimeaza, in prognoza economica regionala pentru Europa, ca economia regiunii va creste cu 4,3% in acest an si in 2012, fata de 4,2% anul trecut.
Institutia financiara avertizeaza insa ca procentul important al creditelor neperformante continua sa puna presiune pe sectoarele bancare, iar cotatiile mari ale marfurilor pot alimenta cresterea inflatiei.
FMI prognozeaza o inflatie de 7,3% in 2011 pentru Europa de Est, care ar urma sa incetineasca la 6,2% anul viitor, si a solicitat bancilor centrale din regiune sa ramana vigilente.
"Autoritatile de politica monetara trebuie sa ramana in alerta. Chiar si tarile cu previziuni bine ancorate privind inflatia ar putea gasi dificila evitarea efectelor de runda secunda, daca cele de prima runda sunt mari sau persistente, odata ce preturile globale ale marfurilor cresc disproportionat pe termen mediu", se arata in raport.
Fondul considera ca legaturile economice puternice cu zona euro expun Europa emergenta la riscurile legate de potentiala escaladare a crizei datoriilor de stat care afecteaza cei mai slabi membri ai uniunii monetare. In cazul unor probleme semnificative, bancile occidentale si-ar putea reduce expunerea pe pietele de credit din Europa de Est, avertizeaza FMI.
Institutia sustine ca, desi regiunea a fost pana acum bine izolata de potentialele efecte ale problemelor din zona euro, autoritatile ar trebui sa solutioneze chestiunea deficitelor fiscale largi.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Manual de politici contabile - Stick USB
Cartea verde a contabilitatii
SAF-T pentru Contribuabili Mici
"Consolidarea trebuie sa reconstruiasca tampoanele fiscale. Astfel vor fi imbunatatiti indicatorii fiscali cheie si, in consecinta, riscul ca tensiunile financiare din zona sa se reverse in est va fi redus. De asemenea, o astfel de directie ar ajuta la controlul presiunilor inflationiste si ar sustine inasprirea conditiilor de politica monetara, care a inceput deja in mai multe tari", scrie FMI.
Deficitul fiscal din regiune, unde 9 tari au acorduri active sau preventive cu FMI, ar trebui sa scada de la 4,5% din PIB in 2010 la 2,5% din PIB in acest an si in 2012, in principal datorita evolutiei din Rusia, estimeaza Fondul.
Datoria publica raportata la PIB va creste insa in doua treimi dintre tari, iar deficitele fiscale ridicate expun mai multe state, inclusiv Romania, la vulnerabilitati.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Deficitul bugetar e stabil, iar veniturile au crescutSUA intrece zona euro cand vine vorba de instabilitate financiaraSenatul a aprobat cota unica de impozitare de 10%Finantare noua prin 862 milioane de euro pentru proiecte romanestiRomania, in topul tarilor din UE cu cea mai redusa rata de colectare a taxelor din PIBUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principalitest web design - nu stergetiF. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiArticole similare
Subventiile la caldura: doar pentru cei cu venituri miciRomania are in continuare un deficit major de colectare a TVA-uluiFMI nu recomanda reducerile bugetare rapidePentru cel putin un an, salariile si TVA nu vor reveni la valorile initialeANAF: 36,80 miliarde de lei au fost colectati de la 1.491 mari contribuabiliUltimele articole
Cota redusa TVA de 5% pentru livrarea de locuinte ar putea fi aplicata si in cazul depasirii plafonului de 450.000 leiSituatiile financiare trimestriale centralizate NU se mai trimit pe suport hartie la Ministerul Finantelor(Ordinul 494/2021)Florin Citu, despre reorganizarea ANAF: FMI sustine aproape in totalitate acest demersMasuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa formaArticole similare
Cum arata previziunile economice din toamna anului 2013?Doua sectoare vor beneficia de TVA redus si salarii mai mari. Guvernul isi mentine pozitiaPlan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiStandard &Poor’s reconfirma ratingul de tara. Ministrul Finantelor: Acest lucru trebuie sa dea incredere investitorilorGuvernul a adoptat Scrisoarea de Intentie convenita cu FMI si Memorandumul de Intelegere cu UEUltimele articole
Rezultatele actiunilor ANAF in 2023: Au fost identificate obligatii fiscale nedeclarate de 10,62 miliarde leiANAF anunta venituri bugetare brute cu 11,9% mai mari in primele 10 luni din 2023, fata de aceeasi perioada a anului 2022Ministrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaPFA care beneficiaza de microgranturi de 2.000 de euro. Din acesti bani se pot achita credite bancare?Guvernul majoreaza alocatia pentru copii incepand cu ianuarie 2022Articole similare
ING: Limitarea deficitului bugetar la 3% din PIB nu este oportunaAvem sanse ca impozitarea muncii sa se reduca in perioada urmatoare?Banca Mondiala a aprobat un nou parteneriat de tara cu RomaniaLiviu Voinea: Criza s-a terminatGrecia, luata prin surprindere: FMI nu ii mai acorda momentan alti baniUltimele articole
Schema speciala de TVA pentru firmele mici, anuntata de ANAF. Conditii de eligibilitateSalariul minim european, o garantie ca salariile mici din tara vor creste odata cu dezvoltarea economicaCiolacu: Salariul minim brut in constructii va creste la 4.500 leiSalariul minim brut pe tara va fi MAJORAT la 3.300 lei, de la 1 octombrie 2023Ministrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"