Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Profesiile liberale in vizor. Legislatia va fi analizata pentru a identifica prevederile anticoncurentiale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: prevederile anticoncurentiale, consiliul concurentei, chiritoiu, ajutorul de stat, profesii liberale

In perioada urmatoare, Consiliul Concurentei si experti OCDE (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica) vor analiza legislatia pentru a gasi neconcordante cu prevederile anticoncurentiale.


Mai exact, Consiliul Concurentei si experti ai OCDE vor sa implementeze un proiect prin care sa analizeze detaliat intreaga legislatie din trei domenii de interes din economia romaneasca, informeaza Agerpres, pentru constata daca exista prevederi care contravin legislatiei concurentei.

In aceasta privinta, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat:

"Impreuna cu experti din cadrul OECD vom lua la puricat toata legislatia din trei domenii economice pentru a sesiza eventuale prevederi care contravin legislatiei din sectorul concurentei".

Conform informatiilor furnizate de acesta, proiectul se va desfasura pe perioada unui an, iar cele trei domenii de interes vor fi alese din sectoare precum: licitatii publice, transporturi, profesii liberale, utilitati.

"Am cerut si celor de la Banca Mondiala si FMI sa ne sugereze care sa fie cele trei domenii. Vrem ca pana la 30 septembrie sa avem aprobat in Guvern un memorandum privind acest proiect", a adaugat presedintele Consiliului Concurentei, citat de Agerpres.

Totodata, acesta a adaugat ca, incepand din aceasta toamna, se are in vedere modificarea legislatiei privind ajutorul de stat, care trebuie sa preia recentele modificari aduse de Comisia Europeana in acest domeniu.

In plus, Bogdan Chiritoiu a mentionat si ca va fi creat "un registru cu toate ajutoarele de stat din Romania", fapt care va crea astfel "abilitatea de a verifica aceste ajutoare de stat", actiune imposibila pana acum.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Profesiile liberale in vizor. Legislatia va fi analizata pentru a identifica prevederile anticoncurentiale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016