Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Consiliul Concurentei: Intrarea in marile magazine a furnizorilor autohtoni de produse agroalimentare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: retaileri, consiliul concurentei, producatori autohtoni, produse agroalimentare, marile magazine

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a afirmat, joi, in cadrul Forumului IMM de la Romexpo, ca exista discutii cu o serie de retaileri in vederea intrarii in marile magazine a furnizorilor autohtoni de produse agroalimentare, in ciuda faptului ca una dintre conditii pentru acest pas se refera la pret si volumul de marfa oferite.




 
"Pe tema furnizorilor romani de produse agroalimentare, dezbaterea e ampla. Suntem in discutii cu o serie de retaileri mari pentru a vedea cum putem facilita aparitia unor furnizori. Discutia noastra se refera la eficienta si la consumator. Nu poti sa-i spui lantului daca el are oferte mai bune din alta parte sa cumpere de la firma X sau firma Y. Trebuie sa vedem cum sa avem dimensiuni. Deci, ca sa intri intr-un lant de retail trebuie sa ai un pret. Pretul il obtii la o alta dimensiune, iar legat tot de dimensiune trebuie sa ai un volum de marfa. Probleme exista in zona legumelor si fructelor", a explicat Chiritoiu. 
 
Oficialul Consiliului Concurentei a precizat, totodata, ca incalcarea drepturilor de concurenta va fi sanctionata in continuare. 
 
"Menirea noastra este sa fim foarte atenti la distorsiunile din piata, care pot sa prejudicieze obiectivul nostru. Noi suntem foarte atenti atunci cand vine vorba despre intelegeri intre concurenti si au fost, in ultimii ani, cazuri in care am gasit intelegeri intre firme diverse: de la firme de taximetrie pana la firme de panificatie. Ei justifica actiunile lor si probabil ca, din punctul lor de vedere, sunt convinsi ca au dreptate. Cert este ca pentru noi o incalcare a drepturilor de concurenta o vom sanctiona si daca avem o problema in mediul de afaceri e mai important sa colaboram si sa remediem problema. Un lucru la care IMM-urile sunt expuse apare atunci cand se stabilesc preturile intre distribuitor si furnizor. Cand vine o firma mai mare si spune IMM-urilor care comercializeaza acele produse: "N-ai voie sa vinzi decat la preturi maximale", suntem destul de indulgenti, dar atunci cand le spune sa vanda sub un anumit pret, au fost cazuri in care am sanctionat. in situatia asta, care se numeste abuz de pozitie dominanta, aceste firme mari impun conditii nefavorabile economic, discrimineaza sau ofera acces preferential unora fata de altora", a spus Bogdan Chiritoiu. 
 
Prima editie a Forumului intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania a continuat, joi, la Romexpo, cu ziua a doua de dezbateri. Evenimentul, care a debutat miercuri, 14 martie, se va derula pe parcursul a trei zile. 
 
Sursa: Agerpres


 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Consiliul Concurentei: Intrarea in marile magazine a furnizorilor autohtoni de produse agroalimentare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016