Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Recent a avut loc Conferinta de deschidere a Proiectului ROFSIP2016OS5A08P01 Mecanisme eficiente pentru prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica organizata de Directia Generala Anticoruptie in calitate de coordonator al proiectului. CAFR a fost reprezentata la deschiderea lucrarilor de catre Presedintele Conf. Univ. Dr. Gabriel Radu.
In cadrul acestui eveniment deosebit de important, Directia Generala Anticoruptie a anuntat deschiderea Proiectului "Mecanisme eficiente pentru prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publica", finantat de Comisia Europeana prin Programul National aferent Fondului pentru Securitate Interna - componenta pentru Cooperare Politieneasca.Camera Auditorilor Financiari din Romania, membra a Federatiei Internationale a Contabililor (IFAC) care are ca prioritate la nivel global sustinerea initiativelor de combatere si eradicare a coruptiei, este partener al acestui proiect oferind sprijin constand in lectori specializati, cu experienta in domeniul achizitiilor publice si gestionarii fondurilor europene.
Proiectul ce se va desfasura pe parcursul a 4 ani alaturi de cele mai importante structuri si institutii ale statului.
Proiectul, care se va desfasura pe parcursul a 48 de luni, are un buget total de 3.683.377 lei, din care 2.762.533 lei reprezinta finantarea Uniunii Europene si 920.844 lei contributia partii romane.
Partenerul Directiei Generale Anticoruptie in acest proiect este Institutul National al Magistraturii. Alaturi de acestea sunt invitate sa participe peste 30 de structuri si institutii din cadrul si din afara Ministerului Afacerilor Interne, dupa cum urmeaza: Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF), Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Ministerul Public – Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Agentia Nationala de Integritate (ANI), Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), Curtea de Conturi, Consiliul Concurentei, Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, Serviciul Roman de Informatii (SRI), Camera Auditorilor Financiari din Romania, Asociatia Nationala a Specialistilor in Achizitii, Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romane, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General de Imigrari, Inspectoratul General de Aviatie, Directia Regim Permise si Certificate inmatriculare Vehicule, Directia Generala pentru Relatiile cu Institutiile Prefectului, Directia Generala Financiara a MAI, Directia Generala Juridica a MAI, Directia Generala Logistica a MAI, Directia Generala pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, Agentia Nationala Antidrog, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane, Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) si Administratia Nationala a Penitenciarelor.
O parte dintre structurile invitate vor impartasi din experienta proprie domeniului de activitate prin oferirea unor prezentari in cadrul a peste 65 de sesiuni de instruire/formare ce se vor desfasura pe parcursul celor patru ani de derulare ai proiectului.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea relatiilor inter-institutionale pentru eficientizarea activitatilor de prevenire si combatere a coruptiei in administratia publica, inclusiv in achizitiile publice si gestionarea fondurilor europene.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
In cadrul proiectului va fi instruit personalul implicat in procesul de achizitii publice si al gestionarii fondurilor europene din perspectiva prevenirii coruptiei. De asemenea, vor avea loc sesiuni de instruire pentru extinderea metodologiei de identificare a riscurilor si vulnerabilitatilor la coruptie, inclusiv in domeniul achizitiilor publice si gestionarii fondurilor europene. Un alt palier se va adresa perfectionarii pregatirii de specialitate a personalului implicat in identificarea, investigarea si cercetarea faptelor de coruptie in achizitiile publice, inclusiv a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale UE.
Proiectul se va incheia cu o activitate de audit financiar.
Sursa: CAFR
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Din septembrie 2021 va fi implementat programul E-Factura. Emitentii trebuie sa detina un certificat digital calificatOrdinul MFP nr. 773/2015 privind unele masuri de eficientizare a activitatii de evaluare ex-ante a documentatiilor de atribuireOrdonanta de Urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru ACHIZITII PUBLICEOUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetareNoutati legislatie Fiscala 16-20 martie 2009 - Monitorul OficialUltimele articole
Factura decontare CNAS. Mai trebuie transmisa in sistemul RO e-Factura?e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Digitalizare ANAF. Ce programe vor fi implementate de institutie in 2024Facturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre firme Prestari servicii catre o institutie publica. Obligatii privind e-FacturaArticole similare
De la 1 martie 2022 institutiile publice au obligatia sa se inroleze in sistemul informatic PatrimVenPrograme Operationale 2014-2020. Ce fonduri sunt oferite Romaniei?Facturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre firme Peste 63.000 de locuri de munca vacante in Romania, in T3 din 2018Nou proiect privind transparenta decizionala in ADMINISTRATIA PUBLICA. Vezi modificarileUltimele articole
Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Adeverinta de venit, cazierul fiscal si certificatul de atestare fiscala pot fi obtinute fara deplasare la ANAFSeminar ANAF: Inrolarea in Patrimven a autoritatilor/institutiilor publice sau de interes publicSalariile din ADMINISTRATIA PUBLICA cresc, de la 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizarii unitare in sectorul publicAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"