Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

O parte din angajatii DGASPC vor fi izolati preventiv la locul de munca (MMPS)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 15 Apr. 2020
Tags: dgaspc, mmps, angajati, izolati preventiv

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) recomanda ca o parte din personalul angajat la directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului (DGASPC) sa fie izolata preventiv la locul de munca. Seful de centru ar putea fi cel care decide ce angajati vor fi izolati pe perioade de cate 14 zile la sediile serviciului social.

Recomandarile MMPS pentru DGASPC vin in contextul prevederilor Ordonantei Militare nr. 8/9.04.2020. Ministerul Muncii recomanda ca organizarea pe ture si stabilirea programului in centrele rezidentiale sa se realizeze cu consultarea salariatilor. Totusi, seful de centru, inlocuitorul desemnat al acestuia sau coordonatorul personalului de specialitate este cel care stabileste personalul ce va fi izolat preventiv la locul de munca si organizeaza turele, pentru a asigura functionarea serviciului.

ATENTIE!

Seful de centru, precum si alte categorii de personal administrativ sunt inclusi in categoria personalului caruia i se aplica masura izolarii preventive la locul de munca, daca nevoile beneficiarilor serviciului social impun acest lucru sau daca nu poate fi asigurata permanenta cu celelalte categorii de personal.

Intre recomandarile facute de MMPS mai amintim si faptul ca izolarea la locul de munca se realizeaza cu prioritate la sediul serviciului social, in masura in care exista spatiile necesare amenajate in acest sens, sau in spatiul identificat si asigurat de catre autoritatea administratiei publice locale.

Organizarea pe ture a personalului, precum si solutiile identificate pentru cazarea fiecarei persoane care este izolata preventiv la locul de munca se transmit conducerii furnizorului de servicii sociale.

Hrana zilnica a personalului, pe perioada izolarii preventive la locul de munca, si transportul de la domiciliu/resedinta la locul de munca, atat la inceputul perioadei de 14 zile de izolare preventive, cat si la iesirea din izolarea la locul de munca se va asigura de catre administratia publica locala in a caror raza de competenta functioneaza serviciile sociale.

Ministerul Muncii atrage atentia asupra faptului ca, in situatia in care paza unor servicii sociale este asigurata de firme specializate, trebuie evitate contactele intre beneficiari si/sau personalul serviciului social cu personalul de paza.

Daca apar situatii medicale in cadrul unui serviciu social, personalul trebuie sa contacteze in prima faza medicul de familie si, in functie de recomandarile acestuia, va contacta serviciul de urgenta 112. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "O parte din angajatii DGASPC vor fi izolati preventiv la locul de munca (MMPS)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016