Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Ce efectele macroeconomice a avut reducerea TVA la faina, paine si specialitati de panificatie?

de InfoTva.ro la 19 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea tva, paine, panificatie, morarit, tva legume, carte de munca, reducerea evaziunii

Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Ioana Maria Petrescu, ministrul Finantelor Publice, au prezentat, miercuri, 17 septembrie 2014, intr-o conferinta de presa, alaturi de premierul Romaniei, Victor Ponta, concluziile studiului privind evaluarea ex?post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la faina, paine si specialitati de panificatie.



Avand in vedere rezultatele studiului, ministrul Daniel Constantin a precizat ca, dupa un an de la aplicarea masurii reducerii TVA pe lantul morarit-panificatie, mediu de afaceri este mult mai sanatos, ca urmare a faptului ca societatile care in septembrie 2013 erau in insolventa au reusit sa depaseasca perioada dificila datorita reducerii fiscalitatii. De asemenea, numarul societatilor comerciale evazioniste din acest sector s-a diminuat, in timp ce numarul salariatilor cu carte de munca, activi in zona de productie si comercializare a painii, a crescut semnificativ.

"In perioada septembrie 2013 – iunie 2014, pretul painii, in medie, s-a diminuat cu 10,25%, iar productia fiscalizata de faina de grau si secara a cunoscut un avans de 16%, iar productia de paine, o crestere de 18%. Per total, reducerea evaziunii fiscale poate fi estimata in jurul cifrei de 300 de milioane de lei", a concluzionat Daniel Constantin.

Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a subliniat ca masura reducerii TVA s-a dovedit a fi una corecta pentru piata de morarit si panificatie. La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat:

"Proiectul reducerii TVA-ului in sectorul morarit si panificatie a fost unul de succes. Exista trei puncte esentiale fara de care niciun proiect de acest fel nu poate avea succes. Calculele, curajul de a lua aceasta masura si parteneriatul cu mediul privat. Astfel, avem mai multi angajati fiscalizati, productie mai mare, incasari mai mari la buget. Acest lucru imi da speranta ca si alte masuri, deja adoptate, cum este reducerea contributiilor de asigurari sociale, vor avea dupa un an de zile acelasi succes. Romania poate si trebuie sa reduca TVA-ul si pentru alte categorii de produse agroalimentare, in principal la sectoarele legume-fructe si carne".

Sursa: MADR
Agricultura. Noutati fiscal-contabile
Agricultura. Noutati fiscal-contabile

Vezi detalii

Manualul Contabilului Incepator
Manualul Contabilului Incepator

Vezi detalii

37 documente utile pentru Asociatiile de Proprietari
37 documente utile pentru Asociatiile de Proprietari

Vezi detalii




Autor:

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Ce efectele macroeconomice a avut reducerea TVA la faina, paine si specialitati de panificatie?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi




Comentarii 2 comentarii

Mari 2014-09-23 14:00:05

Va spun eu ce sigur nu s-a modificat, este pretul painii care dupa o luna a revenit la cel initial inainte de reducerea tva.

ec.Niculae Cimbrola 2014-09-22 10:41:49

,, Romania poate si trebuie sa reduca TVA la toate activitatile economice". O cota standard de 16 - 18 % ar ajuta economia Romaniei sa intre pe un fagas al normalitatii.

Articole similare

TVA redus si la alte produse in 2015
Mai multe articole despre TVA legume
Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special "Cote reduse de TVA in 2019"
Club Contabilitate

VIDEO

X
Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special.

"Cote reduse de TVA in 2019"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016