Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea TVA la paine va fi evaluata de un grup de lucru interministerial

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva la paine, grup ministerial, victor ponta, panificatie

Efectele pe care le avea reducerea TVA la paine asupra evaziunii fiscale vor fi evaluate de un grup ministerial pe care urmeaza sa il infiinteze guvernul in perioada urmatoare.



Potrivit premierului Victor Ponta, concluziile acestei analize urmeaza sa fie facute publice peste 9-12 luni, studiul urmarind in ce masura s-a redus evaziunea fiscala.

"Daca se va dovedi un proiect de succes, in mod sigur putem extinde acest sistem si la alte produse alimentare. Deci, practic, de succesul si de parteneriatul dintre noi si producatorii din industria de panificatie depinde soarta celorlalti din industria alimentara - vorbesc de carne, de alte produse la care putem aplica acelasi sistem de TVA redus, tot in ideea combaterii evaziunii fiscale si de a avea o fiscalizare si o competitie corecte", i-a atentionat premierul pe reprezentantii industriei de panificatie.

Acesta a mai facut referiri cu privire la unele diferente dintre inregistrarile facute in contabilitate si rezultatele inregistrate in economie:

"E o batalie pe care o purtam in fiecare zi - si Daniel Chitoiu si membrii Guvernului - intre realitatea contabila si realitatea-realitate. E adevarat, contabil pierdem bani, acum ca am redus TVA, si noi de fiecare data spunem ca lumea nu traieste numai dupa realitatea contabila - mama mea o sa se supere pe mine, ca e contabila si o s-o ia ca pe un atac - nu la asta ma refeream, ci la faptul ca sunt masuri economice, care, e adevarat, pe hartie aduc pierderi pentru buget, asa cum sunt masuri economice care pe hartie ne-au adus castiguri pentru buget si, in realitate, nu s-a intamplat acest lucru".


Sursa: Agerpres

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea TVA la paine va fi evaluata de un grup de lucru interministerial":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016